Ετοιμάζεται η Αμερική για επίσημη χρεοκοπία στις 5/11;

us-debt


Σε άρθρο του στο cnn economy οι οικονομολόγοι – δημοσιογράφοι – αναλυτές Deirdre Walsh και Manu Raju δίνουν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία τα ταμειακά διαθέσιμα του Αμερικανικού Δημοσίου αρχίζουν και εξαντλούνται.
Φυσικά η Αμερική έχει τη δυνατότητα όπως θελήσει να
εκτυπώσει χρήμα και μάλιστα όσο θέλει, το πρόβλημα όμως αυτή τη φορά δεν είναι εκεί, άλλωστε το δικαίωμα να εκτυπώσει απεριόριστο χρήματα λήγει την 11/12/2015.
Το πρόβλημα όμως είναι άλλου.
Με τους ρυθμούς εξόδων της Αμερικανικής οικονομίας την 5/11/2015 θα φθάσει πάλι στο ταβάνι, δηλαδή στο λεγόμενο συνταγματικό όριο χρέους, όπου από εκεί και πέρα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να προχωρήσει σε οποιαδήποτε κίνηση έκδοσης νέου χρήματος, εκτός και αν καταφέρουν και συνεννοηθούν τα δύο κόμματα και ψηφίσουν μια νέα αύξηση στο όριο ύψους, αν δλδ αποφασίσουν να σηκώσουν το ταβάνι από τα 18,3 τρις στα 19 ή στα 20 τρις.
Όλα αυτά δεν είναι «θεωρίες ενός συνωμοσιολόγου»
Τα είπε ο ίδιο ο Υπουργός Οικονομικών Jack Lew την Πέμπτη, οπου δήλωσε ότι:


«την 5η Νοεμβρίου, το Υπουργείο Οικονομικών είναι πιθανό να εξαντλήσει το όριο των  ειδικών μέτρων λογιστικής που κρατούν το χρέος της χώρας κάτω από το νόμιμο όριο του»…
«Σε εκείνο το σημείο και μετά το Υπουργείο Οικονομικών θα είναι σε θέση να πληρώσει τους λογαριασμούς της χώρας με τα μετρητά που έχει στο χέρι μόνο, περίπου $ 30 δισεκατομμύρια.
Και αυτό δεν θα είναι αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες παρα μόνο για μερικές ημέρες




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις