Αμοιβή 9.000 ευρώ για ένα νέο Βέλγο τζιχαντιστή από την ISIS

642x999_8082601


Αμοιβή 9.000 ευρώ για ένα νέο Βέλγο τζιχαντιστή από την ISIS
Σίγουρα 500 νέοι μουσουλμάνοι παρασύρθηκαν στο Βέλγιο κατά τα τελευταία πέντε χρόνια για να πανε να πολεμήσουν στη Συρία και το Ιρακ. Μόνο ο ένας στους τέσσερις επιστρέφει πάλι στο Βέλγιο μετά την περιπέτεια του στον πόλεμο. Αυτό αναφέρει μια νέα έκθεση των Ηνωμένων Εθνών. ΄Οποιος καταφέρει να φέρει έναν νέο τζιχαντιστή λαμβάνει το
ποσό των 9.000 ευρώ, σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα Het Nieuwsblad.
Μια ομάδα των Ηνωμένων Εθνών που ερευνάει τον αριθμό των μισθοφόρων ισλαμιστών ασχολήθηκε με την κατάσταση στο Βέλγιο. Μετά από μια εξονυχιστική έρευνα, συνεντεύξεις με την αστυνομία, με τους δικαστικούς φορείς και τους εμπειρογνώμονες συνάγουν ορισμένα συμπεράσματα σχετικά με τη Συρία και τους Βέλγους μαχητές που πολέμησαν και πολεμούν στην Συρία.
Μεταξύ του έτους 2010 και σήμερα εκτιμούν ότι 500 Βέλγοι μουσουλμάνοι έχουν πολεμήσει στη Συρία. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι 23 χρόνια. 128 άτομα έχουν επιστρέψει στο Βέγιο: Μερικοί από αυτούς βρίσκονται στην φυλακή, άλλοι προσπαθούν να προσαρμοστούν στο Βέλγιο. Η έκθεση επίσης αναφέρει ότι 77 «μαχητές» εν τω μεταξύ έχουν σκοτωθεί.
Οι νεαροί μουσουλμάνοι δελεάζονται, στις μέρες μας κυρίως μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η έκθεση του ΟΗΕ μιλάει επίσης για ένα άτυπο δίκτυο φίλων αλλά και μέλη της οικογένειας. Όποιος παραδώσει ένα τζιχαντιστή λαμβάνει την αμοιβή των 9.000 ευρώ.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις