Η Ρωσία πλησίασε επικίνδυνα τις ΗΠΑ

LS Russia ff


Οι ελιγμοί του Βλαντιμίρ Πούτιν και η απόδειξη των ικανών χειρισμών του έναντι του προέδρου Ομπάμα γίνονται πλέον αναρίθμητοι. Ο Ρώσος Πρόεδρος έχει σταθερά οικοδομήσει την κυριαρχία του στο βόρειο ημισφαίριο, στον Αρκτικό Κύκλο, και έχει αφήσει πολύ πίσω τους Αμερικανούς. Σύμφωνα με Αμερικανικές πηγές ο Πούτιν έχει πλέον το πλεονένκτημα στην περιοχή της Αρκτικής, κάτι που ποτέ δεν πρόκειται
να χάσει.
Με το ερώτημα των Sunday Express αν "Είναι η Ρωσία έτοιμη να ξεκινήσει έναν Γ' Π.Π.;», μετέδωσε την είδηση την περασμένη εβδομάδα ότι ο Πούτιν και η Ρωσία έχουν σχεδόν ολοκληρώσει την κατασκευή μιάς Αρκτικής μαζικής στρατιωτικής βάσης που βρίσκεται μόλις 300 μίλια από τις Ηνωμένες Πολιτείες!
Στον 80ο παράλληλο σε ένα νησί που ονομάζεται Γη της Αλεξάνδρας, που βρίσκεται ανάμεσα στις θάλασσες Μπάρεντς και Κάρα, η Ρωσία έχει δημιουργήσει μια γιγαντιαία βάση που ονομάζεται "Aρκτικό τριφύλλι.» Με 14.000 τετραγωνικά μέτρα έκταση μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 150 στρατιώτες για μέχρι 18 μήνες. Είναι πράγματι ... μεγάλη. Τόσο μεγάλος χώρος θα επιτρέψει στους στρατιώτες να κινούνται ελεύθερα χωρίς να βγαίνουν στα καιρικά φαινόμενα που μπορούν να φτάσουν θανατηφόρα χαμηλές θερμοκρασίες.
Τα αποκαλυπτήρια ης νέας αυτής Αρκτικής βάσης δείχνουν πόση έμφαση δίνει η Ρωσία ώστε να κερδίσει περισσότερο έλεγχο στην Αρκτική, που περιέχει πολύτιμα μέταλλα, πετρέλαιο και άλλους πολύτιμους φυσικούς πόρους.
Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, έδωσε την είδηση την περασμένη Τρίτη ότι η χώρα έχει δημιουργήσει αυτή την τεράστια στρατιωτική βάση. Ο υπουργός υποστήριξε ότι η βάση  είναι 97% πλήρης. Η Μόσχα αποκάλυψε επίσης σχέδια για μια νέα βάση στα αμφισβητούμενα νησιά Κουρίλε.
'Ολα αυτά ανησυχούν ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, που έχουν ένα τεράστιο χώρο στάθμευσης μαχητικών αεροπλάνων, πλοίων και βομβών μόλις μερικές εκατοντάδες μίλια από την μπροστινή πόρτα τους.
Ακριβώς όπως ο ασθενής μπορεί να αισθανθεί τη δύναμη, ο ισχυρός μπορεί να ανιχνεύσει την αδυναμία. Και τώρα ο Πούτιν καθιστά σαφές σε ολόκληρο τον κόσμο ποιος ακριβώς είναι ισχυρός και ποιος είναι αδύναμος.
Η Σάρα Πέιλιν στο πλαίσιο αυτό, όσον αφορά την εγγύτητα της Ρωσίας στην Αλάσκα, είπε: "Μπορείτε να δείτε πραγματικά τη Ρωσία από τη γη εδώ στην Αλάσκα."
Και πολύ σύντομα ίσως να είναι σε θέση να δουν και τα ρωσικά στρατεύματα.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις