ΙΤΑΛΙΑ: Ακτιβίστρια υπέρ των «ανοικτών συνόρων» βιάστηκε από ομάδα Σομαλών σε κέντρο μεταναστών. Μετά οι αριστεροί «αλληλέγγυοι» της είπαν να μην το πει πουθενά γιατί θα τους χαλάσει το παραμύθι

 
 
 
Μια νεαρή ακτιβίστρια των «No Borders» παρέμεινε σιωπηλή για τον ομαδικό βιασμό της από Σουδανούς λαθρομετανάστες για πάνω από ένα μήνα, επειδή «οι άλλοι» της ζήτησαν να μην μιλήσει.
Η νεαρή είχε αφιερώσει ένα μήνα από τη ζωή της για να βοηθήσει τους μετανάστες και οι συνάδελφοί της δήλωσαν ότι η αναφορά του εγκλήματος θα δημιουργούσε πρόβλημα στον αγώνα τους για έναν κόσμο χωρίς σύνορα.

Η ομάδα της ήταν σταθμευμένη μεταξύ Ιταλίας και Γαλλίας στο Ponte San Ludovico στην πόλη Ventimiglia, όταν συνέβη το έγκλημα, σύμφωνα με πληροφορίες από τις τοπικές ιταλικές εφημερίδες La Stampa και Il Secolo XIX, ενώ αναφέρθηκε μετά και στη μεγάλη ιταλική εθνική εφημερίδα Corriere della Serra.

Ένα Σάββατο βράδυ, καθώς έπαιζε δυνατά η μουσική σε ένα κοντινό μέρος, η γυναίκα φέρεται να παγιδεύτηκε σε ένα ντους που είχε στηθεί κοντά στο στρατόπεδο σε ένα πευκοδάσος γνωστό ωςRed Leap.

Μια συμμορία Αφρικανών μεταναστών φέρεται ότι την βίασε εκεί, ενώ οι κραυγές για βοήθεια, δεν ακούστηκαν λόγω της δυνατής μουσικής.

Η La Stampa αναφέρει ότι η γυναίκα, περίπου 30 ετών, θα είχε αναφέρει το φρικτό έγκλημα που διεπράχθη, εάν οι αριστεροί ακτιβιστές συνάδελφοί της, δεν την έπειθαν ότι αν διέρρεε το περιστατικό, αυτό θα μπορούσε να βλάψει το ουτοπικό όνειρο τους για ένα κόσμο χωρίς σύνορα .

Αλλά η Corriere della Serra αναφέρει επίσης ότι ορισμένοι από τους συναδέλφους της ακτιβιστές τώρα κατηγορούν τη γυναίκα ότι ανέφερε τον βιασμό "επίτηδες", επειδή η ομάδα της αποσύρθηκε από το στρατόπεδο μετά από έναν τσακωμό που είχαν μεταξύ τους οι «αλληλέγγυοι».

Η πόλη της Ventimiglia, όπου συνέβη το έγκλημα, υπήρξε σημείο ανάφλεξης στη συνεχιζόμενη μεταναστευτική κρίση. Από τις 30 Σεπτεμβρίου περίπου 50 μετανάστες και 20 ακτιβιστές είχαν εκδιωχθεί από έναν παράνομο καταυλισμό εκεί. Οι ακτιβιστές οργάνωσαν μια διαμαρτυρία, όπου 250 μετανάστες κάθισαν και απλώθηκαν στην ακτογραμμή.

Χθες, ένας Σουδανός που ζητεί άσυλο, ο 20χρονος OsmanSuliman, ο οποίος ήταν στο Ηνωμένο Βασίλειο για μόλις πέντε μήνες, εμφανίστηκε σε βρετανικό δικαστήριο, όπου του αποδόθηκε η κατηγορία για το βιασμό μιας γυναίκας στο Nottingham το περασμένο Σαββατοκύριακο, αναφέρει η Nottingham Post.
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις