ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...!!! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΡΦΩΝΟΥΝ ΤΣΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ...!!!


Δεν έφταναν οι τελευταίες πληροφορίες από το ρεπορτάζ της Mirror για το ότι η Κύπρος, τόσο το ελεύθερο τμήμα όσο και τα κατεχόμενα έχουν καταστεί χώρος διέλευσης εθελοντών που οδεύουν προς την εμπόλεμη Συρία με σκοπό να καταταχθούν στο "Ισλαμικό Κράτος" και στην "Αλ Νόσρα" μια είδηση βόμβα έσκασε ως κεραυνός εν αιθρία, η οποία βγήκε στο δελτίο ειδήσεων του Mega. Ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρεται ότι "πρόσφυγες" που είχαν φτάσει από την Συρία στην Κύπρο με πλοιάρια ενδεχομένως δεν είναι τίποτα άλλο από όργανα των τζιχαντιστών ακραίων ισλαμιστών.

Συγκεκριμένα, ΚΥΠ και Αστυνομία έγιναν αποδέκτες πληροφοριών που προέρχονται από ομάδα προσφύγων για ύπαρξη ατόμων τα οποία πρόσκεινται σε ακραίες ισλαμικές οργανώσεις που μάχονται στην Συρία. Πρόσφυγες που είχαν έλθει στην Δημοκρατία τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Λάρνακα φέρονται να αναγνώρισαν κάποια ύποπτα άτομα ανάμεσα στους πρόσφυγες που εξώκειλαν με τα δύο πλοιάρια στα ανοιχτά των Βρετανικών Βάσεων πρίν από λίγες ημέρες.





Παράλληλα, καθότι οι πληροφορίες κρίνονται ως αρκούντως σοβαρές, έχει ζητηθεί η συνδρομή ξένων υπηρεσιών, οι οποίες εξετάζουν το θέμα σε συνεργασία με τις κυπριακές αρχές.

ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΟΙ ΑΡΧΕΣ

Σύμφωνα λοιπόν με πηγές που επικαλείται το MEGA Κύπρου, ενώπιον των αρχών υπάρχουν στοιχεία τα οποία διερευνώνται και κάνουν λόγο για ύπαρξη πυρήνα τζιχαντιστών μεταξύ των 114 προσφύγων που έφτασαν την περασμένη εβδομάδα στο Ακρωτήρι από την Συρία.

Συγκεκριμένα, οι αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, αναφέρουν ότι δυο εκ των προσφύγων που κατέφτασαν μαζί με περίπου άλλους 120 μετανάστες με ένα σαπιοκάραβο στη Λάρνακα τον περασμένο Σεπτέμβριο, προσήλθαν στην Αστυνομία και κατέθεσαν ότι κατέχουν στοιχεία για συγκεκριμένα πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό του "Ισλαμικού Κράτους" τα οποία έφτασαν στην Κύπρο μαζί με τους 114 μετανάστες που ήλθαν στις Βρετανικές Βάσεις.

Προστίθεται ότι τα εν λόγω πρόσωπα κατέθεσαν αρχικά στην αστυνομία ότι ανάμεσα στους μετανάστες ενδεχομένως να υπάρχουν 6 με 9 τζιχαντιστές, δίνοντας στις αρχές φωτογραφικό υλικό, περιγραφές προσώπων και στοιχεία, τα οποία έκαναν λόγο ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα είναι γνωστά για μεταφορά οπλισμού και όχι μόνο, και δρουν για λογαριασμό του "Ισλαμικού Κράτους".

Με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν στην Αστυνομία, η οποία σήμανε συναγερμό και στην ΚΥΠ, άρχισε η διερεύνηση των πληροφοριών σε συνεργασία με τις Βρετανικές Βάσεις, και μέσα από τις έρευνες ταυτοποιήθηκε ότι ένα μέχρι στιγμής πρόσωπο από τους 114 μετανάστες συνδέεται με τα στοιχεία που έδωσαν στις αρχές οι δυο πρόσφυγες.

Προφανώς η ΚΥΠ βρίσκεται σε αναβρασμό, ενώ αναμένει την συνδρομή συγκεκριμένων ξένων μυστικών υπηρεσιών, με κάθε στοιχείο να εξετάζεται ενδελεχώς.

Ωστόσο, το έργο των αρχών φαίνεται να δυσχεραίνουν οι βρετανικές βάσεις, που όπως ανέφερε πηγή στο MEGA, δεν επιδεικνύουν προθυμία για συνεργασία, και καθυστερούν στη διερεύνηση των στοιχείων.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις