Γιατί οι Ρώσοι αγοράζουν μανιωδώς ρόπαλα μπέιζμπολ αλλά όχι μπαλάκια

http://news247.gr/eidiseis/gnomes/article3694964.ece/BINARY/w660/rb.jpg

Τις 400.000 έφτασαν τα ρόπαλα του μπέιζμπολ που πουλήθηκαν πέρσι στη Μόσχα, όμως στην ίδια περίοδο πουλήθηκε μόνο ένα... μπαλάκι, σύμφωνα με τον Μιχαήλ Φεντότοφ, τον σύμβουλο του Κρεμλίνου για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οποίος θεωρεί ότι το γεγονός αυτό οφείλεται στην αύξηση της ανασφάλειας στη χώρα και όχι σε κάποιο αιφνίδιο πάθος των
Ρώσων για το αμερικανικό άθλημα.
"Είναι σαφές ότι τα ρόπαλα του μπέιζμπολ έχουν γίνει καταναλωτικό αγαθό λόγω του αυξημένου αριθμού επιθέσεων", είπε ο Φεντότοφ επικαλούμενος στοιχεία της μοσχοβίτικης αστυνομίας.
Η Ρωσική Ομοσπονδία Μπέιζμπολ ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν έχει παρατηρηθεί αύξηση του αριθμού των Ρώσων που ασχολούνται με το άθλημα. "Είμαστε οι μόνοι που πουλάμε ρόπαλα του μπέιζμπολ στη Μόσχα και δεν διαθέτουμε επαρκές στοκ για να πουλήσουμε 400.000 σε έναν χρόνο" είπε ο εκπρόσωπός της, Νικολάι Γκερβάσοφ. "Τα ρόπαλα για τα οποία κάνει λόγο η αστυνομία δεν προορίζονται για το άθλημα: δεν μπορείς να παίξεις μπέιζμπολ μ' αυτά", εξήγησε.
Τέτοιου είδους ρόπαλα χρησιμοποιούνται πολύ συχνά από τους υπερεθνικιστές, όπως εκείνους που κατέστρεψαν το καλοκαίρι έργα τέχνης στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας επειδή τα θεωρούσαν "βλάσφημα", είπε ο Φεντότοφ.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις