Ο Πούτιν βομβαρδίζει, η Άγκυρα «σείεται»



Μεγάλη ταραχή προκαλεί στην Άγκυρα η αυξανόμενη ρωσική παρουσία στην Συρία και οι ρωσικοί βομβαρδισμοί, που όπως φαίνεται στοχεύουν στόχους τουρκικών συμφερόντων όπως προδίδουν και οι ενδεικτικές αντιδράσεις της τουρκικής κυβέρνησης.
Μια πρώτη αντίδραση της Τουρκίας είναι η υπογραφή μιας κοινής διακήρυξης διαμαρτυρίας για τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στην Συρία μαζί με
τις χώρες ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Κατάρ και Σαουδική Αραβία, δηλαδή όλες οι χώρες που δημιούργησαν και στήριξαν οικονομικά τους Τζιχαντιστές.
Η δεύτερη πιο έντονη αντίδραση είναι η μια μακροσκελή συνέντευξη του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, στην τουρκική εφημερίδα Sabah, όπου κατηγορεί με έντονο τρόπο την Ρωσία ότι με την επέμβαση της στην Συρία στοχεύει στο να πλήξει την συριακή αντιπολίτευση και να στηρίξει τον πρόεδρο Άσαντ, τον οποίο αποκαλεί «τύραννο».
Η τρίτη και ακόμα πιο έντονη αντίδραση είναι οι επίσημες δηλώσεις που έκανε στις 1 Οκτωβρίου ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, İbrahim Kalın, ο οποίος κατηγόρησε ανοιχτά την Ρωσία ότι με την επέμβαση της στην Συρία και τους βομβαρδισμούς ενισχύει τους… Τζιχαντιστές και διευκολύνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του DAEŞ, δηλαδή του στρατιωτικού σκέλους των Τζιχαντιστών. Δηλαδή η τουρκική υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!
Όπως φαίνεται η δυναμική εμφάνιση της ρωσικής «Αρκούδας» στα νότια της Τουρκίας, προκαλεί έντονες «σεισμικές» παρενέργειες στη Τουρκία και ακόμα πιο πολύ η διαφαινόμενη πιθανή παρασκηνιακή συνδιαλλαγή μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για το ξεκαθάρισμα από τον Πούτιν της κατάστασης στην Συρία, έχει τρομοκρατήσει την Άγκυρα, καθώς βλέπει να καταρρέει με οδυνηρό πάταγο όλη η εξωτερική της πολιτική στο πολύ σοβαρό αυτό θέμα που άπτεται ακόμα και της ίδιας της ύπαρξης της.

Σημεία Καιρών!




ΠΗΓΗ  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις