Μουσουλμάνοι αυτομαστιγώνονται στον Πειραιά! Προσοχή, σκληρό βίντεο

mastigoma mousl 

 Την δική τους Μεγάλη Παρασκευή τίμησαν για ακόμη μια χρονιά οι Σιίτες Μουσουλμάνοι που κατοικούν στην Ελλάδα, στα γραφεία του σωματείου τους στον Πειραιά. Δεκάδες Πακιστανοί Μουσουλμάνοι που ασπάζονται το δόγμα του Σιιτισμού έψαλλαν σούρες από το Κοράνι και σε μια κορυφαία πράξη αυτοταπείνωσης μαστιγώθηκαν για
να τιμήσουν το πένθος της Ασσούρα,της δέκατης ημέρας του ισλαμικού ημερολογίου κατά την οποία οι ανά τον κόσμο ομόδοξοί τους αποτίουν φόρο τιμής στους μάρτυρες της μάχης της Καρμπαλά.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, μέχρι και μικρά παιδιά, ευλογούνται με λάσπη στο πρόσωπο και με την πρακτική του ρυθμικού στηθοκοπήματος θρηνούν προκειμένου να ανταποδώσουν την αγάπη τους προς τον προφήτη Μωάμεθ. Η κατάνυξη των δέκα ημερών κορυφώνεται με τους πιστούς να χτυπιούνται με αλυσίδες μέχρι να ματώσουν, την ώρα που το κρεβάτι και το άλογο του πολεμιστή Χουσείν συνοδεύουν την τελετή.




Η Ασούρα είναι η επέτειος του θανάτου του ιμάμη Χουσεΐν και γιορτάζεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Σε οποιοδήποτε μέρος υπάρχουν σιίτες, τιμούν τον ιμάμη Χουσεΐν ως μάρτυρα κάθε χρόνο, την 10η μέρα του μήνα Μουχαράμ, δηλαδή του πρώτου μήνα του ισλαμικού ημερολογίου.





Στην χώρα μας γιορτάζεται από το 1978 και φέτος συνεχίστηκε η συγκεκριμένη παράδοση με τις εορταστικές εκδηλώσεις των σιιτών μουσουλμάνων στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Οι εικόνες που ακολουθούν ειναι πραγματικά συγκλονιστικές.









































ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις