Οι «ειδήσεις» για απώλειες αμάχων στη Συρία βγήκαν πριν καν απογειωθούν τα ρωσικά αεροσκάφη…

https://russianavos.files.wordpress.com/2015/05/vladimir-putin-at-a-navy-014.jpg

Σχολιάζοντας τις αναφορές στα δυτικά ΜΜΕ για δήθεν «απώλειες αμάχων» στη Συρία από τους βομβαρδισμούς των ρωσικών αεροσκαφών ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε πως τα δημοσιεύματα βγήκαν στον αέρα πριν καν απογειωθούν τα ρωσικά βομβαρδιστικά.
Στη σημερινή συνεδρίαση του ρωσικού Συμβουλίου για την κοινωνία των πολιτών και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο πρόεδρος Πούτιν αναφέρθηκε στις «ειδήσεις» για άμαχους νεκρούς από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κατά
θέσεων των τζιχαντιστών στη Συρία:
«Όσο για τις "πληροφορίες" στα δυτικά μέσα ενημέρωσης για τους πολίτες που πλήττονται [από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές], να σας πω πως ήταν κάτι που περιμέναμε και είμαστε προετοιμασμένοι για τέτοιου είδους "επικοινωνιακό πόλεμο". Θα ήθελα να επιστήσω πάντως την προσοχή σας στο γεγονός ότι οι πρώτες αναφορές για απώλειες αμάχων προέκυψαν πριν καν τα αεροπλάνα μας απογειωθούν...».
Η Ρωσία ξεκίνησε από χθες, Τετάρτη, εναέρια εκστρατεία κατά θέσεων των ισλαμιστών τρομοκρατών του IS, μετά από αίτημα του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Άσαντ, στοχεύοντας αποθήκες στρατιωτικού υλικού, όπλων και καυσίμων. Σχεδόν αμέσως, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ρεπορτάζ για απώλειες αμάχων.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι έχουν ήδη διεξαχθεί περίπου 20 αποστολές μάχης στη Συρία, χτυπώντας με επιτυχία τουλάχιστον οκτώ στόχους των τζιχαντιστών.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις