Η Ταπείνωση είναι πλήρης: Αγωνιστές του ISIS κόβουν τα γένια και τρέχουν μακριά καθώς η Ρωσία και το Ιράν πλησιάζουν.


beardy



Σουνίτες εξτρεμιστές ξυρίζουν τα μακριά γένια τους και τρέχουν να σώσουν τη ζωή τους.
Το πράγμα για τις ομάδες μαχητών που εμφανίζουν μια τάση προς την ακραία βία είναι ότι, ελλείψει σοβαρής αντιπολίτευσης, μπορούν να κερδίζουν έδαφος με ανησυχητικό ρυθμό.
Φυσικά υπάρχουν πολλές (ίσως αξιόπιστες) θεωρίες εκεί έξω, που υποδεικνύουν ότι μερικά από αυτά που βλέπουμε στα βίντεο που απελευθερώνονται από το ISIS είναι για το θεαθήναι και δεν θα προσπαθήσουμε να εκτιμήσουμε το βαθμό στον
οποίο η βαρβαρότητα είναι πραγματική σε σχέση με την εικονική, αλλά ένα πράγμα είναι σαφές: ανεξάρτητα από το ποιος τους χρηματοδοτεί, τους εκπαιδεύει ή τους υποστηρίζει, υπάρχουν προφανώς μαχητές στη Μέση Ανατολή που ανεμίζουν τη σημαία του ISIS και διαπράττουν αγριότητες στο όνομά του.
Αυτό λειτουργεί καλά, όταν πρόκειται για την αποσταθεροποίηση ευάλωτων κρατών που ήδη βασανίζονται από θρησκευτικούς διαξιφισμούς καθώς προσπαθούν να διεκδικήσουν μεγάλα τμήματα εδαφών από ανυπεράσπιστους πολίτες.
Αλλά δεν μπορούν να εκφοβίσουν ένα σύγχρονο μαχητικό τζετ κραδαίνωντας ένα σπαθί και αν είναι αρχάριοι σε μάχες στη Μ.Ανατολή δεν μπορούν να τρομάξουν έναν βετεράνο 30 ετών αποκεφαλίζοντας μερικούς ανθρώπους, κι αυτός είναι ο λόγος που, αν και είναι στο ISIS, ο συνδυασμός της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και των χερσαίων δυνάμεων της Χεζμπολάχ είναι απολύτως τρομακτικός.
Στρατεύματα της Χεζμπολάχ και του Ιράν προχωρούν στο Χαλέπι και η Μόσχα στηρίζει την επίθεση από τον ουρανό, που σημαίνει ότι το συνονθύλευμα των δυνάμεων κατά του καθεστώτος που ελέγχει τη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας θα είναι σχεδόν (και λέμε «σχεδόν», τα πράγματα στον πόλεμο δεν είναι σίγουρα) σίγουρο ότι θα δρομολογήσουν σε λίγες εβδομάδες, αν όχι ημέρες, γεγονότα που θα εξυπηρετήσουν αποτελεσματικά την αποκατάσταση του καθεστώτος του Άσαντ στη Συρία.
Μετά από αυτό, η ρωσική αρκούδα και ο Κασέμ Soleimani θα στραφούν στο ανατολικό τμήμα της χώρας και σε αυτό το σημείο, το παιχνίδι τελείωσε για το ISIS.
Παρ' όλα τα παραπάνω δεν έχει χαθεί εντελώς ο πόλεμοςγια την al-Nusra και το Ισλαμικό Κράτος μαχητές γιατί σύμφωνα με δημοσιεύματα, σουνίτες εξτρεμιστές ξυρίζουν τα μακριά γένια τους και τρέχουν να σωθούν. Σ'υμφωνα με το Sputnik:
Εκατοντάδες μαχητές του ISIL προσπαθούν να ξεφύγουν από τη Συρία μέσω Τουρκίας, όπως ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, καθώς και οι εκθέσεις λένε ότι παρατούν πίσω τους γενειάδες τους.
tweet bear
Οι εικόνες των μαλλιών στο έδαφος με τα ξυράφια, δεν μπορούν να ερμηνευθούν ως οριστική απόδειξη της πλήρους υποχώρησης του ISIL, αλλά ας βάλουμε τον εαυτό μας σε αυτή τη θέση για μια στιγμή. Είσαι σουνίτης εξτρεμιστής και οι Δυτικοί κι όλοι οι σύμμαχοί σου μόλις σε εγκατέλειψαν. Τώρα σε πολιορκεί η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία. Αν επιβιώσεις από τις αεροπορικές επιδρομές θα πρέπει σύντομα να έρθεις πρόσωπο με πρόσωπο με τις πιο σκληρή, και πιο έμπειρη σιϊτική πολιτοφύλακη του πλανήτη και αν με κάποιο τρόπο καταφέρεις να επιβιώσεις, τότε θα πρέπει να πολεμήσεις τη Δύναμη Quds
Τι θα εκανες?
Tο παρακάτω βίντεο δίνει την τέλεια αναλογία, για την περίπτωση. Οι ΗΠΑ είναι με το μπλε πουκάμισο, το ISIS είναι με την κόκκινη φόρμα με την αστερόεσσα, και η Ρωσία φυσικά είναι η αρκούδα.
Οι ΗΠΑ λένε στο ISIS: «Όχι, όχι, δεν μπορείτε να τα παρατείστε τώρα, μόλις αρχίσαμε. Πήρατε να δείξουμε στους ανθρώπους ένα σώου! "...








ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις