O Ομπάμα κατά της οπλοκατοχής

obama opla


Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εγκαταλείπει φανερά συγκινημένος το βήμα στην αίθουσα ενημέρωσης Τύπου του Λευκού Οίκου, μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεών του σχετικά με τη δολοφονική επίθεση σε πανεπιστήμιο του Ορεγκον, που προκάλεσε τον θάνατο εννέα ανθρώπων και τον τραυματισμό επτά άλλων. Μιλώντας στο έθνος, ο πρόεδρος Ομπάμα κάλεσε τους συμπατριώτες του να «πολιτικοποιήσουν» το περιστατικό, απαιτώντας από τη
νομοθετική εξουσία τη ριζική και άμεση τροποποίηση των νόμων περί οπλοκατοχής στη χώρα.
Στον απόηχο της δολοφονίας εννέα ανθρώπων στο Κολέγιο Αμπκουα του Ορεγκον, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μίλησε κατά της νομοθεσίας που διέπει την οπλοκατοχή και την κουλτούρα των όπλων στις ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος Ομπάμα είπε: «Αλλη μία κοινότητα βυθίστηκε στο πένθος, ενώ πολλές άλλες αναγκάσθηκαν να ξαναζήσουν την αγωνία που ένιωσαν όταν έχασαν και αυτές τα παιδιά τους.
Επίσης τόνισε ότι "τα περιστατικά αυτά έχουν γίνει ρουτίνα, όπως έχουν γίνει και οι ομιλίες μου για το θέμα αυτό. Εχουμε αναισθητοποιηθεί απέναντι στα περιστατικά αυτά, όπως στο Κολουμπάιν, το Μπλάκσμπεργκ, το Τούσον, το Νιούταουν, το Ορόρα και το Τσάρλστον. Δεν είναι δυνατόν οι άνθρωποι αυτοί να έχουν τόσο εύκολη πρόσβαση σε όπλα" και ζήτησε από τους συνετούς κατόχους όπλων να σκεφτούν αν οι απόψεις τους εκφράζονται από τις οργανώσεις που φέρονται να τους εκπροσωπούν.
Οι προσπάθειες του προέδρου Ομπάμα συνεχίζονται κατά της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ. Πράγματι το κακό έχει παραγίνει, αλλά η κατάσταση οδηγήθηκε εκεί μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές ετών, που αύξησαν την εγκληματικότητα και δημιούργησαν ιδιαίτερες συνθήκες που ενίσχυσαν την κουλτούρα των όπλων που στιλιτεύει τώρα ο πρόεδρος.
Σήμερα υπάρχει και η άποψη ότι οι προσπάθειες κατάργησης της οπλοκατοχής κρύβουν τον αληθινό στόχο, που είναι ο αφοπλισμός των πολιτών που θα βρεθούν αποδυναμωμένοι σε έναν τυχόν σχεδιασμένο πόλεμο πόλεων ή ακόμα χειρότερα σε μια κατάσταση δήθεν έκτακτης ανάγκης στην οποία κρατικές ή στρατιωτικές δυνάμεις θα επιτεθούν σε πολίτες.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις