Τέλος στην προστασία της ιδιωτικής ζωής. Η ΝSA αποδεσμεύεται.

nsa



Μπορεί να έχετε παρατηρήσει τη CISA. Certified Information Systems Auditor (CISA) Πιστοποιημένος Ελεγκτής Πληροφοριακών Συστημάτων. Είναι μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη πιστοποίηση στον τομέα του ελέγχου και της ασφάλειας των συστημάτων πληροφοριών.
Μια εκδοχή του νομοσχεδίου για την κυβερνοασφάλεια πέρασε στο Κογκρέσο με την ψηφοφορία της Γερουσίας με 74 προς 21 ψήφους.
Όλα στο όνομα της άμυνας στον κυβερνοχώρο και για την
προστασία του λαού και το πιο σημαντικό, για την προστασία των μεγάλων επιχειρήσεων από τους χάκερς. Και αυτό είναι όλα όσα χρειάζεται να ξέρουμε. Μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι!
Αυτό που δε θα μας πουν είναι ότι η NSA και οι μεγάλες επιχειρήσεις έβαλαν ένα δούρειο ίππο, για άλλη μια φορά, που θα τους επιτρέψει να μας κατασκοπεύσουν.
Το περιοδικό "Wired" αναφέρει " Οι υποστηρικτές της ιδιωτικότητας και οι ομάδες πολιτικών ελευθεριών βλέπουν τη CISA ως ελεύθερο πέρασμα που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να παρακολουθούν τους χρήστες και να μοιράζονται τις πληροφορίες τους με την κυβέρνηση χωρίς ένταλμα, ενώ προσφέρει μια κερκόπορτα που παρακάμπτει νόμους που ενδέχεται να προστατεύουν την ιδιωτική ζωή των χρηστών.
«Το κίνητρο και το πλαίσιο επιτρέπει στις εταιρείες γρήγορα και μαζικά να συλλέγουν πληροφορίες για το χρήστη και να το μεταφέρουν στην κυβέρνηση», λέει ο Mark Jaycox, ένας αναλυτής νομοθεσίας για την ομάδα πολιτικών ελευθεριών του Ιδρύματος Electronic Frontier. "Από τη στιγμή που το κάνεις αυτό, μπορείς να αποκτήσεις την ευρεία ασυλία, ακόμα κι αν έχεις παραβιάσει νόμο προστασίας της ιδιωτικής ζωής."
Ακόμη και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας συμφωνεί ότι το τελευταίο, σχετικό με τη CISA, νομοσχέδιο θα μπορούσε να σαρώσει πολλές σημαντικές προστασίες της ιδιωτικής ζωής. Ο δημοκράτης γερουσιαστής Ron Wyden, είπε ότι το νομοσχέδιο "σχεδόν εγγυάται" ότι οι ιδιωτικές πληροφορίες που δεν σχετίζονται με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο θα μοιραστούν με την κυβέρνηση, και είπε ότι το νομοσχέδιο ήταν μια "άμεση πληροφόρηση προς την NSA."
Η Γερουσία απέρριψε όλες τις τροπολογίες σχετικά με την ιδιωτική ζωή, που θα προστάτευαν τα μέσα δικαιώματα των πολιτών.
Αλλά πώς ακριβώς το έκαναν αυτό.

Η NSA και το FBI (και η CIA, για αυτό το θέμα), συχνά κάνουν χρήση αναζητήσεων, από την "πίσω πόρτα", των πρωτογενών στοιχείων - μια δυνατότητα που εγκρίθηκε το 2011.
Βασικά, οι κανόνες άλλαξαν, έτσι ώστε η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών να μπορεί να μπαίνει σε δεδομένα που συλλέγονται "τυχαία". Αυτό περιλαμβάνει βασικά οτιδήποτε μπορεί να συλλεχθεί κατά το ανέβασμα δεδομένων (από υποκλοπή γραμμών internet κλπ) ....Η CISA είναι πιθανό να είναι το βασικό κομμάτι για να αφήσει την NSA και το FBI να μπορούν να κατασκοπεύουν τους Αμερικανούς χωρίς ένταλμα.
Όταν ένας φορολογούμενος έδωσε 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσει το JLENS —ένα αερόστατο παρακολούθησης— αυτό έγινε είδηση. Εκείνοι που έχουν αυτιά και μάτια βλέπουν καθαρά ένα Κράτος Ποινικής Παρακολούθησης Γολιάθ που είναι εκτός ελέγχου.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις