Μεγάλη έρευνα για το πώς το Ισλαμικό Κράτος οδηγεί μόνο TOYOTA!

toyota2-630x400



Η Ουάσιγκτον ξεκίνησε έρευνα για το πώς και από που προμηθεύτηκε το Ισλαμικό Κράτος τόσα πολλά ολοκαίνουργια αγροτικά και SUV της Toyota, με τα οποία βλέπουμε τους τζιχαντιστές να παρελαύνουν και να μάχονται στις φωτογραφίες που αναρτούν στο διαδίκτυο.
Μάλιστα οι τζιχαντιστές φαίνεται να έχουν μια εμμονή με τα αυτοκίνητα της συγκεκριμένης αυτοκινητοβιομηχανίας, λες και δεν υπάρχει άλλη που
να φτιάχνει φορτηγάκια.
Το Τμήμα Χρηματοδότησης Τρομοκρατίας του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ είναι αυτό που διεξάγει την έρευνα για τα Toyota των τζιχαντιστών.

toyota1

Η Toyota, η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, ήδη συμβάλλει στην έρευνα αλλά δηλώνει άγνοια για το πώς έφτασαν τα οχήματά της στους τζιχαντιστές.
Ο διευθυντής επικοινωνίας της Toyota την Ουάσιγκτον, Εντ Λούις, δήλωσε ότι η εταιρεία έχει ξεκάθαρη πολιτική να μην πουλά οχήματα σε δυνητικούς αγοραστές που πιθανώς να τα χρησιμοποιήσουν ή να τα τροποποιήσουν για παραστρατιωτικές ή τρομοκρατικές δράσεις. Ωστόσο, ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι αδύνατο για την Toyota να ελέγξει πλήρως τα παράνομα κυκλώματα μέσω των οποίων τα αυτοκίνητα καταλήγουν στους τρομοκράτε

 toyota3


Το Toyota Hilux (το γνωστό μας «αγροτικό» στην Ελλάδα), είναι το όχημα που προτιμά το Ισλαμικό Κράτος. Το έχουμε δει βαριά οπλισμένο με οπλοπολυβόλα ή και αντιαεροπορικά να «μάχεται» στο Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη και την Υεμένη, πάντα υπό τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

isis8

Το 2014, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ είχε παραδώσει 43 Toyota στους Σύρους «μετριοπαθείς αντάρτες», στα πλαίσια του προγράμματος υποστήριξης της λεγόμενης «μετριοπαθούς» συριακής αντιπολίτευσης.

isis_yemen1

Προσέξτε τώρα κάτι περίεργο. 800 οχήματα της Toyota χάθηκαν στο Σίδνεϊ, της Αυστραλίας, μεταξύ 2014 και 2015. Ειδικοί σε θέματα τρομοκρατίας υποθέτουν ότι αυτά τα οχήματα κατέληξαν στους τζιχαντιστές.
Η Toyota από την πλευρά της δήλωσε ότι οι πωλήσεις των μοντέλων Hilux και Land Cruisers έπεσαν στα 13.000 οχήματα το 2014, όταν το 2013 πωλήθηκαν 18.000 οχήματα και 6.000 το 2011.
Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πόρισμα της έκθεσης για τα Toyota των τζιχαντιστών.
Δείτε και ένα βίντεο – διαφημιστικό παρωδία, στο οποίο υποτίθεται η TOYOTA διαφημίζει ότι τα οχήματά της είναι «καλά για τζιχάντ»:









ΠΗΓΗ








































Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις