Γιατρός "Θαύμα" έχει σώσει πάνω από 100.000 μάτια

eye doc


Οι New York Times αναφέρονται λεπτομερώς στο καταπληκτικό έργο του 61χρονου Δρ Sanduk Ruit, ενός οφθαλμίατρου στο Νεπάλ, ο οποίος έχει επινοήσει μια επαναστατική μέθοδος για την αφαίρεση του καταρράκτη και την αποκατάσταση της όρασης των τυφλών.
Υπολογίζεται ότι περίπου 39 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο είναι τυφλοί, περίπου οι μισοί από αυτούς λόγω καταρράκτη, αλλά πολλοί
από αυτούς ζουν στις φτωχές χώρες και δεν έχουν πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη.
Ωστόσο, ο Ruit, έχει αναπτύξει μια τεχνική μικροχειρουργικής που κοστίζει μόνο περίπου 25 δολάρια ανά οφθαλμό και διαρκεί μόνο πέντε λεπτά στην εκτέλεση.



Ενώ η χειρουργική επέμβαση καταρράκτη συνήθως εκτελείται από ακριβά μηχανήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, μερικές φορές γίνεται με το χέρι, και πολλοί γιατροί στις ΗΠΑ έχουν παραδεχθεί ότι το εγχειρίδιο των μεθόδων τους είναι κατώτερο από εκείνο που αναπτύχθηκε από τον Δρ Ruit.
Έχει εκτιμηθεί ότι ο Ruit, έχει εκτελέσει περισσότερες από 120.000 εγχειρήσεις καταρράκτη, αν και δεν περιορίζεται μόνο στον καταρράκτη και στην πραγματικότητα αναπτύσει ένα ολόκληρο του σύστημα φροντίδας των ματιών για το φτωχό έθνος του Νεπάλ.
Μια οργάνωση που ίδρυσε ονομάζεται Ινστιτούτο Tilganga κι εκτελεί διάφορες οφθαλμολογικές επεμβάσεις σε περίπου 30.000 ασθενείς το χρόνο, κάποιες για ένα αντίτιμο και ορισμένες δωρεάν.
Η οργάνωση κατασκευάζει επίσης το δικό της μικροσκοπικό φακό για χρήση στις χειρουργικές επεμβάσεις καταρράκτη, που κοστίζει μόνο 3 δολάρια το τεμάχιο, σε σύγκριση με το κόστος των 200 δολαρίων των παρόμοιων φακών στη Δύση.
Ο Δρ David F. Chang, πρώην πρόεδρος της Αμερικανικής Εταιρείας Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής, περιγράφει τον Ruit, ως «έναν από τους πιο σημαντικούς οφθαλμιάτρους στον κόσμο."
Τώρα ο Δρ ruit θέλει να εφαρμόσει την πρωτοποριακή τεχνική του και σε άλλες φτωχές χώρες, λέγοντας: «Αν μπορούμε να το κάνουμε αυτό στο Νεπάλ, τότε μπορεί να γίνει οπουδήποτε στον κόσμο".



ΠΗΓΗ

















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις