Το Ίδρυμα της Βουλής αγόρασε χρυσή λίρα αξίας 300 ευρώ για την πρωτοχρονιάτικη πίτα!

http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC4yMDEuMTAuMjMwL3Byd2ViZGF0YS9maWxlcy8xLzIwMTUvMTEvMDUvaWRyeW1hLXZvdWxpcy1lYW4uanBn&t=0&w=820&h=457&a=Center

Σύμφωνα με έγγραφο που παρουσιάζει το protothema.gr το Ίδρυμα αγόρασε τον περασμένο Ιανουάριο χρυσή λίρα αξίας περίπου 300 ευρώ για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Πηγές που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα οικονομικά του Ιδρύματος αναφέρουν μάλιστα πως το παραπάνω παράδειγμα είναι ένα μόνο από τα δεκάδες που αποδεικνύουν την διασπάθιση του
δημόσιου χρήματος.
Πάντως, σήμερα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση για την έγκριση του ισολογισμού – απολογισμού της περασμένης χρονιάς αλλά, παρά τις επίμονες επισημάνσεις της πρώην προέδρου Ζωής Κωνσταντοπούλου (στο ΔΣ του Ιδρύματος συμμετέχει ο νυν και οι πρώην πρόεδροι του κοινοβουλίου) πως απαιτείται έλεγχος σε όλα τα παραστατικά προκειμένου να διαπιστωθεί ποιες αγορές έχουν γίνει και ποιες είναι «εικονικές», η πλειοψηφία αποφάσισε να κλείσει τον φάκελο με συνοπτικές διαδικασίες.
Ο νυν πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης φέρεται μάλιστα να της είπε ότι «οι ημέρες της δικής σας θητείας έχουν τελειώσει για τα καλά».
Να σημειωθεί ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου είχε ζητήσει να της προσκομίσουν όλα τα σχετικά τιμολόγια αλλά της δόθηκαν ελάχιστα παραστατικά. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο απολογισμός των οικονομικών του Ιδρύματος δεν συνοδευόταν από την απαραίτητη έκθεση των ορκωτών λογιστών.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις