Η χώρα που θα προσθέσει σε πέντε χρόνια 37.600 εκατομμυριούχους

http://www.fortunegreece.com/wp-content/uploads/2015/11/25/singapore-money.jpg


Βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ασία και η οικονομία της κυριολεκτικά "καλπάζει".
H Σιγκαπούρη αναμένει να προσθέσει επιπλέον 37.600 άτομα στη λίστα με τους εκατομμυριούχους της χώρας μέχρι το 2020. Με αυτόν τον αριθμό το εκτιμώμενο σύνολο των υπερπλουσίων θα φτάσει τους 188.000 ανθρώπους με ρυθμό αύξησης 18% ο οποίος είναι πιο γρήγορος από του Χονγκ Κονγκ που βρίσκεται στο 16%, σύμφωνα με τη Wealthinsight Αυτό σημαίνει ότι ένας
στους τριάντα κατοίκους της Σιγκαπούρης θα είναι εκατομμυριούχος μέχρι τότε.
Σήμερα, η Σιγκαπούρη «φιλοξενεί» 154.000 εύπορους ανθρώπους, με συλλογική περιουσία πάνω από 806 δισ. δολάρια. Αυτό είναι περίπου το 3% του 5,5 εκατ. κατοίκων πληθυσμού της χώρας.
«Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί μια έντονη εισροή Ινδών και Κινέζων εκατομμυριούχων στη χώρα», σημείωσε ο Oliver Williams από τη Wealthinsight.
«Παρ' όλα αυτά, το Χονγκ Κονγκ έχει τους περισσότερους εκατομμυριούχους σε σχέση με τη Σιγκαπούρη, καθώς φτάνουν τους 193.000. Ωστόσο, η πρόσφατη πολιτική αβεβαιότητα μπορεί να την καταστήσει λιγότερο ελκυστική στους πλούσιους», προσέθεσε ο Williams.
To Xονγκ Κονγκ και η Σιγκαπούρη δεν παύουν να είναι τα πιο σημαντικά οικονομικά κέντρα της Ασίας, ενώ η φορολογία είναι χαμηλή, κάτι που τις καθιστά πόλο έλξης για τις επιχειρήσεις και τους εύπορους γενικά ανθρώπους.
Στην Κίνα συνολικά υπάρχουν περισσότεροι από 1 εκατ. εκατομμυριούχοι, ενώ στις ΗΠΑ ο αριθμός των υπερπλουσίων αγγίζει τα 9.63 εκατ., εκ των οποίων ο καθένας ξεχωριστά έχει περιουσία τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου δολαρίων.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις