Αντικατέστησαν τον επικεφαλή των Αδιάφθορων γιατί “ακουμπούσε” κύκλωμα που είχε “άκρες” στον ΣΥΡΙΖΑ;

Αντικατέστησαν τον επικεφαλή των Αδιάφθορων γιατί “ακουμπούσε” κύκλωμα που είχε “άκρες” στον ΣΥΡΙΖΑ;


 Μεγάλα ερωτηματικά προκαλεί η μετακίνηση το πρωί της Τρίτης του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., λίγα 24ωρα ύστερα από αποκαλυπτική κατάθεση -άγνωστη μέχρι σήμερα- που δόθηκε από αστυνομικό στην εν λόγω υπηρεσία, ο οποίος προσδιόριζε με ακρίβεια και σωρεία στοιχείων (ακόμη και με φωτογραφίες) τη συνεργασία ανώτατου αξιωματικού της Αστυνομίας και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για παράνομες
ενέργειες σε θέματα διαχείρισης αλλοδαπών!

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κατονομάζεται ότι είχε επαφές με τους ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ήταν στην ίδια επιτροπή με στέλεχος που επισκεπτόταν μέλη των «Πυρήνων» στις φυλακές κι απ’ όπου διατυπώνονταν -σύμφωνα με πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ- οι απειλές κατά της ζωής του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Γιάννη Πανούση.

Η κατάθεση αυτή όπως και άλλες από ένστολους και ιδιώτες είχαν ληφθεί από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από νεότερη εντολή της εισαγγελέως διαφθοράς κυρίας Ελένης Ράικου που ερευνούσε τις παράνομες διασυνδέσεις μεταξύ στελεχών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., της ΕΥΠ, διακινητών παράτυπων μεταναστών, αλλά και ιδιωτών που φέρεται να είχαν στενούς δεσμούς με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εν λόγω μαρτυρία που χαρακτηρίζεται «εξαιρετικά αποκαλυπτική» με παράθεση σειράς αποδεικτικών στοιχείων περιγράφονται συναντήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. στα γραφεία τους στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και σε κατοικίες άλλων ιδιωτών στην Κηφισιά, στην Εκάλη και στο Πόρτο Ράφτη.

Επιπλέον προσδιορίζονταν οι παρεμβάσεις τους στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για κατά παρέκκλιση «νομιμοποιήσεις λαθρομεταναστών» και άλλες παράτυπες ενέργειες που γίνονταν μέσω των γραφείων της λεωφόρου Κατεχάκη.

Στην ίδια μαρτυρική κατάθεση φέρεται να υπάρχει σχετική αναφορά σε δεξιώσεις που γίνονταν σε έπαυλη της Κηφισιάς με την παρουσία των ίδιων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ -αρκετοί από αυτούς προσχώρησαν αργότερα στη Λαϊκή Ενότητα- και ένστολων.

Σημειώνεται ότι σε αυτές τις παράνομες διασυνδέσεις υπήρχαν εκτεταμένες αναφορές στο «Βήμα της Κυριακής» στις 28 Ιουνίου 2015.

Μάλιστα εκείνη την περίοδο είχαν υπάρξει αποκαλύψεις, από υποκλαπείσες συνομιλίες, ότι το ίδιο σύστημα ιδιωτών και αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. επεδίωκε την εκδίωξη του κ. Πανούση, αλλά και του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία πραγματοποίησε μεγάλο μέρος της εν λόγω έρευνας και θεωρούσαν ότι «στεκόταν εμπόδιο στις συναλλαγές τους».

Μάλιστα ο κ. Πανούσης εξερχόμενος χθες, Δευτέρα, από το γραφείο της κυρίας Ράικου, όπου είχε δώσει κατάθεση για τα ίδια παράνομα κυκλώματα στην ΕΛ.ΑΣ., είχε επισημάνει ότι θα ήταν «ατυχής επιλογή η αντικατάσταση του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων» που διεξάγει τη σχετική έρευνα.

Σημειώνεται ότι για την αλλαγή του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων είχε υπάρξει και προηγούμενη απόπειρα με πρόσχημα κάποιες καταγγελίες μιας ιδιώτου, ότι ο υπό αντικατάσταση αξιωματικός προχωρούσε σε εγκληματικές ενέργειες σε συνεργασία με τη… CIA, που δεν αποδείχθηκαν.

Σε συνεντεύξεις του ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Ταξης κ. Νίκος Τόσκας ανέφερε ότι «η αντικατάσταση του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων γίνεται λόγω μειωμένης απόδοσης της εν λόγω υπηρεσίας».
Ωστόσο σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες υπήρχε σχετική εισήγηση πρώην στελέχους της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκεται στο περιβάλλον του, ενώ άτομα που γνωρίζουν λεπτομέρειες μιλούν για«παρασκηνιακές παρεμβάσεις εντός του κυβερνητικού σχήματος».

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω αξιωματικός είχε διατελέσει προϊστάμενος υπηρεσιών της Ασφάλειας Αττικής που είχαν εξιχνιάσει σωρεία εγκληματικών ενεργειών, την απαγωγή του εφοπλιστή κ. Περικλή Παναγόπουλου και άλλων.

Επιπλέον φέρεται να είχε βρεθεί στο στόχαστρο «νονών της νύκτας» που επεδίωκαν τη δολοφονία του.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις