Αρχισαν να στήνουν τον φράκτη στα σύνορα οι Σκοπιανοί

arxisan-na-stinoun-frakti-sta-sunora-oi-skopianoi



Ο στρατός της ΠΓΔΜ άρχισε να υψώνει μεταλλικό φράχτη, το πρωί του Σαββάτου, στα σύνορα με την Ελλάδα, στο σημείο όπου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες συγκεντρώνονται για να περάσουν στην δυτική Ευρώπη.
Σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Reuters, οι στρατιώτες άρχισαν τις εργασίες κατασκευής μεταφέροντας μεγάλους μεταλλικούς πασσάλους ύψους τριών μέτρων. Τους τοποθέτησαν στο παγωμένο και λασπωμένο έδαφος, τυλίγοντας γύρω τους σύρμα, και υψώνοντας
έναν φράχτη παρόμοιο με αυτό της Ουγγαρίας στα σύνορα με την Σερβία και την Κροατία.
Ανώτερος αξιωματούχος της χώρας που δεν θέλησε να κατονομαστεί, δήλωσε ότι τα σύνορα δεν θα κλείσουν τελείως ο φράκτης είναι «απλά ένα αποτρεπτικό μέτρο».
Η γειτονική χώρα επιτρέπει σε Σύρους, Αφγανούς και οι Ιρακινούς που θεωρούνται πρόσφυγες να περνούν τη μεθόριο αλλά εμποδίζει στους πολίτες άλλων χωρών που δεν θεωρούνται εμπόλεμες ζώνες με αποτέλεσμα να πραγματοποιείται απεργία πείνας από τους διαμαρτυρόμενους μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή.
Την Πέμπτη επικράτησε μεγάλη ένταση στο μεθοριακό πέρασμα της Ειδομένης, καθώς μετανάστες από το Ιράν, το Μαρόκο, το Πακιστάν, επιχείρησαν να περάσουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ με αποτέλεσμα να έρθουν σε σύγκρουση με τους πάνοπλους σκοπιανούς αστυνομικούς.
fr sk1
fr sk2
fr sk3
fr sk4





ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις