ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ: ΖΕΥΓΑΡΙ ΣΥΡΙΩΝ ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ ΕΜΠΟΛΕΜΗΣ ΖΩΝΗΣ...




Η Fian Ayub έμοιαζε σαν να βγήκε από τις σελίδες περιοδικού, καθώς έλαμπε από χαρά μέσα στο κατάλευκο νυφικό της. Για φόντο όμως δεν είχε κάποιο παραμυθένιο τοπίο, αλλά τα συντρίμμια από το Κομπάνι.
Η 22χρονη νύφη, μέσα στο λευκό της φόρεμα, με σειρά από πέρλες στο ντεκολτέ, ένα πριγκιπικό τούλι και ένα άψογο χτένισμα, φωτογραφήθηκε με τον άντρα της, λίγο αφότου παντρεύτηκαν, στην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας. Η Fian και ο σύζυγός της, Radwan Bizar, ποζάρουν για
φωτογραφίες με μεγάλα χαμόγελα, αψηφώντας τα κατεδαφισμένα κτίρια και το βομβαρδισμένο τοπίο από τους τζιχαντιστές.

''Δεν έχει σημασία πόσο όμορφες είναι οι πόλεις του κόσμου και άλλες χώρες, για μένα η χώρα μου και η πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα είναι το πιο όμορφο μέρος'', εξήγησε η Ayub. Προσπάθησε να δικαιολογήσει την απόφασής της να παντρευτεί σε ένα τόσο σκληρό σκηνικό. ''Παρά την καταστροφή, τον πόλεμο και την τρομοκρατία... η αληθινή ευτυχία βρίσκεται μόνο στην πατρίδα μας''.


Γνώρισε τον 30χρονο δημοσιογράφο Bizar όταν ήρθε στη Συρία να καλύψει μία είδηση που αφορούσε στις δυναμικές γυναίκες, σε κέντρο όπου εργαζόταν η ίδια στο Αΐν αλ-Αράμπ, τον Σεπτέμβριο. Και οι δύο είχαν φύγει από το Αΐν αλ-Αράμπ για την Τουρκία, όταν οι τζιχαντιστές απέκτησαν τον έλεγχο.

Και στις 23 Οκτωβρίου, μόλις ένα μήνα μετά τη συνάντηση, πήραν την απόφαση να παντρευτούν, έχοντας δίπλα τους την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους τους. ''Δεν μπορούσαμε και ούτε θέλαμε, να παντρευτούμε στην Τουρκία. Το να παντρεύεσαι στη χώρα σου, είναι θέμα αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας'', είπε ο Bizar. ''Είμαστε άνθρωποι που αγαπούν τη ζωή, που τους αρέσει να ζουν παρά την καταστροφή και ερήμωση," συμπλήρωσε. "Δεν φοβόμαστε την τρομοκρατία και τον ISIS. Αποφασίσαμε να παντρευτούμε εδώ και θα μείνουμε εδώ. Δεν φεύγουμε''.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις