Γιατί η ΙΒΜ εξαγόρασε μια εταιρεία… πρόγνωσης καιρού;

http://www.fortunegreece.com/wp-content/uploads/2015/05/27/ibm.jpg


Η απάντηση που δίνει είναι απλή: Επειδή ο καιρός επηρεάζει σχεδόν τα πάντα
του Τζόναθαν Βάνιαν
Η IBM ποντάρει πολλά στο ότι οι εταιρείες θα θέλουν να ξοδέψουν χρήματα για να λαμβάνουν πιο ακριβείς μετεωρολογικές προβλέψεις.
Η IBM ανακοίνωσε την εξαγορά του μεγαλύτερου μέρους της The Weather Company, συμπεριλαμβανομένων των ειδησεογραφικών
ιστοσελίδων Weather.com και Weather Underground, καθώς και της τεράστιας συλλογής μετεωρολογικών δεδομένων της.
Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει το κανάλι της καλωδιακής τηλεόρασης The Weather Channel, το οποίο θα συνεχίσει να εκπέμπει.
Η IBM δεν αποκάλυψε τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας αλλά σύμφωνα με την Wall Street Journal η τιμή ξεπέρασε τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.
Αν ξύνετε με απορία το κεφάλι σας προσπαθώντας να εξηγήσετε αυτή την κίνηση της IBM, δεν είστε ο μόνος. Γιατί, άραγε, να θέλει ένας γίγαντας του εταιρικού λογιστικού και των ηλεκτρονικών υπολογιστών να εξαγοράσει την εταιρεία που κάλυψε ενημερωτικά τον Τυφώνα Σάντι;
Με μία λέξη: Δεδομένα.
Όπως οι ανταγωνιστές της, Google και Microsoft, η IBM βρίσκεται σε τροχιά μετασχηματισμού της σε εταιρεία βασισμένη στα δεδομένα. Το στοίχημά της είναι ότι η υπηρεσία ανάλυσης δεδομένων Watson θα αντισταθμίσει την πτώση του παραδοσιακού κλάδου λογισμικού.
Η The Weather Company είχε ήδη μεταφέρει την τεχνολογία μετεωρολογικών δεδομένων στην πλατφόρμα cloud computing της IBM στα πλαίσια μιας συμφωνίας συνεργασίας που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο. Άρα, η συμφωνία ουσιαστικά επισημοποιεί κάτι που είχε ήδη προετοιμαστεί.
Πλέον, αντί να μισθώνει τα δεδομένα και την τεχνολογία της The Weather Company, η IBM θα τα κατέχει και θα τα διαχειρίζεται όπως θέλει. Αυτό σημαίνει ότι η IBM θα πουλά σε άλλες εταιρείες το δικαίωμα πρόσβασης στις πληροφορίες και σε άλλες σχετικές υπηρεσίες πρόβλεψης του καιρού.
Στα πλαίσια της εξαγοράς, η IBM θα εξασφαλίσει πάνω από 5.000 πελάτες της The Weather Company που προέρχονται, μεταξύ άλλων, από τους κλάδους της πολιτικής αεροπορίας, της ενέργειας και της ασφάλισης.
Πολλές εταιρείες των οποίων οι δραστηριότητες επηρεάζονται εν δυνάμει από τον καιρό βασίζονται στην The Weather Company για προβλέψεις καταιγίδων, καύσωνα, ανέμων, και άλλων καιρικών φαινομένων.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις