Ομάδα Άθεων ζητά να αφαιρεθεί μνημείο. Δείτε την επική απάντηση της πόλης!

display-470x353


Οι πολίτες του Νόξβιλ, στην Αϊόβα, έδειξαν τι μπορούν να κάνουν, στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου της πόλης τους, τα οποία εφαρμόζουν τα πολιτικώς ορθά μέτρα κι ατιμάζουν εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους στον πόλεμο.
Το δημοτικό συμβούλιο του Νόξβιλ ψήφισε νωρίτερα αυτό το μήνα, να αφαιρεθεί ένα προσωρινό μνημείο πεσόντων στρατιωτών, από ένα πάρκο της πόλης, επειδή
ομάδα άθεων παραπονέθηκε για το σταυρό που είχε το μνημείο.
Η αντι-χριστιανική ομάδα "Αμερικανοί Ενωμένοι για το Διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους" απέστειλαν στην πόλη μια απειλητική επιστολή που απαίτησε να αφαιρεθεί το μνημείο επειδή εμφανίζεται ένας στρατιώτης να γονατίζει δίπλα σε ένα σταυρό.
Ισχυρίστηκαν ότι ο σταυρός παραβίαζε το διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους και επιτρέποντας στο μνημείο να παραμείνει, η πόλη ουσιαστικά επικύρωνε τον Χριστιανισμό. Η ομάδα απείλησε να μηνύσει την πόλη, αν δεν αφαιρέσει το μνημείο.
Το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίασε και αποφάσισε να το αφαιρέσει. Ο δήμαρχος του Νόξβιλ, υπερασπίστηκε την ψηφοφορία, υποστηρίζοντας ότι η πόλη, απλά, ήθελε να αποφύγει μια δαπανηρή δικαστική διαμάχη.
Αλλά, σχεδόν αμέσως μετά την ψηφοφορία του Συμβουλίου, περίπου 2.000 λευκοί σταυροό αναρτήθηκαν στις μπροστινές αυλές σε όλη την πόλη ως υποστήριξη του μνημείου.
Αρκετοί πολίτες μάλιστα ξεκίνησαν μια online εκστρατεία "Σταματήστε την παράνοια", που παρότρυνε τους πολίτες να ψηφίσουν ενάντια στα μέλη του Συμβουλίου που τάχθηκαν υπέρ της κατάργησης του μνημείου.
Καιρός ήταν πολίτες να συσπειρώνονται εναντίον της υστερίας της πολιτικής ορθότητας που επικρατεί. 




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις