Αληθινοί Ήρωες: Οι πιλότοι της Συρίας ανταγωνίζονται μεταξύ τους για τις αποστολές

syrian pilot


Η Συρία λειτουργεί τα θρυλικά Mikoyan-Gurevich MiG-21 και MiG-23 μαχητικά αεροσκάφη, της σοβιετικής εποχής, αλλά οι πιλότοι λένε, ότι αυτά τα παλιά πολεμικά αεροσκάφη είναι αξιόπιστα και εξαιρετικά αποτελεσματικά.
Ρώσοι δημοσιογράφοι κατάφεραν πρόσφατα να δουν την Πολεμική Αεροπορία της Συρίας σε δράση στη βάση Χάμα, που βρίσκεται κοντά στην πόλη με το ίδιο
όνομα. Το αεροδρόμιο είναι στρατηγικής σημασίας.
Μαχητές έχουν επανειλημμένα προσπαθήσει να καταλάβουν την αεροπορική βάση στη Χάμα. Συχνά σφραγίζουν την περιοχή. Ενώ στη βάση, της Ρωσίας και της Συρίας δημοσιογράφοι άκουσαν έκρηξη και είδαν μαύρο καπνό, οι αξιωματικοί της Συρίας ενήργησαν σαν να μην συνέβη τίποτα, αλλά έτσι μοιάζει μια έκρηξη σε ένα ορυχείο ή όταν εκρύγνηται πύραυλος.


Οι στρατιώτες της Συρίας συλλέγουν αυτοσχέδια εκρηκτικά και πιστόλια που χρησιμοποιούν μαχητές για να επιτεθούν στο αεροδρόμιο και τα παραδίδουν στην είσοδο της βάσης.
Η κατάσταση γυρίζει υπέρ του συριακού στρατού, που άρχισε να πιέζει το ISIL και άλλες ομάδες τζιχαντιστών μακριά από βασικούς τομείς στη Συρία, συμπεριλαμβανομένης της εξαιρετικά σημαντικής αεροπορικής βάσης Kweiris στην επαρχία Αλέπο, δήλωσε ο Δρ Μοχάμεντ Marandi, ένας Ιρανός πολιτικός εμπειρογνώμονας Αμερικανικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, στο Radio Σπούτνικ.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δυνάμεις της Δαμασκού κατάφεραν να απελευθερώσουν το αεροδρόμιο Hmeimim που έχει γίνει διάσημο για τη φιλοξενία ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών.
Η αεροπορική βάση Hama διάστικτη με τεχνητούς λόφους που χρησιμοποιούνται ως υπόστεγα μοιάζει με χωριό των Hobbit από την ταινία "Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών". Οι Σύριοι δεν χρειάζεται να κατασκευάσουν θερμαινόμενα υπόστεγα σε αυτό το ζεστό κλίμα. Κρατούν και επισκευάζουν τα αεροπλάνα σε χωμάτινο υπόστεγο, το οποίο μπορεί, ωστόσο, να αντέξει βομβαρδισμό.
Ένας «λόφος» φιλοξενεί μόνο ένα MiG-21 ή MiG-23 αεροπλάνο, τα θρυλικά αυτά σοβιετικά αεροσκάφη που τέθηκαν σε λειτουργία το 1950 και 1960.
hama airport
Ένας ντόπιος πιλότος, ο οποίος καλεί το αεροσκάφος του "αγαπημένο μου πρόσωπο" εξήρε το Mikoyan-Gurevich MiG-21 ως εξαιρετικά αξιόπιστο, ισχυρό και ασφαλές μηχάνημα. Πραγματοποιεί 2-4 εξόδους ανά ημέρα, ανάλογα με τις εργασίες που πρέπει να εκπληρώσει.
"Πετάμε σε μια αποστολή αφού λάβουμε τα στοιχεία της έρευνας σχετικά με τη θέση των μαχητών, των αποθηκών των πυρομαχικών τους, του στρατιωτικού εξοπλισμού ή των εκρηκτικών," εξήγησε. «Κύριο καθήκον μας είναι να επικοινωνήσουμε με τους takfiris και τους Wahhabis για να σταματήσει η καταστροφή της χώρας μας."
Oι πιλότοι της Συρίας είναι ασφαλής αν πετούν σε υψόμετρο πάνω από 4,5 χιλιόμετρα, αλλά συχνά διακινδυνεύουν τη ζωή τους σε χαμηλότερα υψόμετρα για μεγαλύτερη ακρίβεια. "Οι πιλότοι μας είναι πραγματικοί ήρωες," είπε ο τοπικός διοικητής.
Στις 4 Νοεμβρίου, ένα συριακό αεροπλάνο από την αεροπορική βάση Χάμα καταρρίφθηκε ενώ πετούσε σε χαμηλό ύψος πάνω από μια περιοχή που κατέχουν αντάρτες. Ο πιλότος κατάφερε να συγκρατήσει το αεροσκάφος από τη συντριβή, όσο μπορούσε, αλλά δεν τα κατάφερε να το φέρει στο αεροδρόμιο. Στρατιώτες σύριοι βρήκαν αργότερα τα συντρίμμια και το σώμα του πιλότου.
Οι Σύριοι πιλότοι πάντα συντονίζουν τις αντιτρομοκρατικές προσπάθειες τους με τους Ρώσους ομολόγους τους μέσω επιμερισμού κοινού κέντρου πληροφοριών. Οι στόχοι κατανέμονται μεταξύ των πιλότων της Ρωσίας και της Συρίας. Εάν ένας Ρώσος και ένας Σύριος πιλότος λειτουργούν στην ίδια περιοχή, τότε πετούν σε διαφορετικά υψόμετρα.
Κάθε στόχος εξετάζεται προσεκτικά, ώστε να μη χτυπηθούν πολίτες. Όταν η αεροπορική βάση της Hama λαμβάνει ένα στόχο, οι σύριοι πιλότοι ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα πετάξει στην αποστολή.
Τις τελευταίες ημέρες η Πολεμική Αεροπορία της Συρίας πραγματοποίησε σχεδόν 100 εξόδους χτυπώντας στόχους στις επαρχίες της Χάμα, της Χομς, του Ιντλίμπ, στο Χαλέπι, την Ντέιρ αλ-Ζορ, τη Raqqa και τη συνοικία της Δαμασκού. Κατέστρεψαν πέντε οχυρά, τρία κέντρα διοίκησης, πολλά οχήματα, καθώς και αποθήκες πυρομαχικών.
isis state





ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις