Βόμβα για το ξεπούλημα των αεροδρομίων! Παίρνουμε 1,1 λεπτό το τ.μ.

aerodromioo



Αίσθηση προκαλεί πρόσφατη ανακοίνωση σχετικά με την πορεία του "ξεπουλήματος" των ελληνικών αεροδρομίων στην γερμανική FRAPORT AG-SLENTEL Ltd., η οποία πρόκειται να αποκτήσει τον έλεγχο 14 αεροδρομίων για 40 χρόνια, καταβάλλοντας το ποσό των 1,2 δισ. ευρώ εφάπαξ, ενώ παράλληλα θα καταβάλει και 22,9 εκ. ως ετήσια μίσθωση.
Με μια πρώτη ματιά μπορεί να δείχνει ένα σχετικά
ικανοποιητικό ποσό, εάν όμως περάσει έστω από μια απλοϊκή ανάλυση μπορεί κανείς να αντιληφθεί πως τα άνωθεν νούμερα μάλλον ξεγελούν.
Σύμφωνα με ανάλυση , εάν σπάσει κανείς το άνωθεν ποσό, από τα 1,2 δισ. η γερμανική εταιρία καταβάλει 5.952 ευρώ τη μέρα για το κάθε αεροδρόμιο ή 0,0059 ευρώ για κάθε τετραγωνικό μέτρο, καθώς κατά μέσο όρο το κάθε αεροδρόμιο κάνει χρήση 1.000 στρεμμάτων.
Επιπλέον, από τα 22,9 εκ. της ετήσιας μίσθωσης προκύπτει, με την ίδια λογική, πως οι Γερμανοί πρόκειται να αυξήσουν τα έσοδα στα ελληνικά κρατικά ταμεία κατά 0,005 ευρώ ανά τ.μ. την ημέρα.
Συνολικά δηλαδή, η FRAPORT AG-SLENTEL Ltd. απέκτησε δικαίωμα χρήσης των ελληνικών αεροδρομίων για 40 χρόνια, με συνολικό κόστος ενοικίασης το 1,1 λεπτό του ευρώ ανά τ.μ.!
Το συγκεκριμένο νούμερο γίνεται ακόμα πιο προκλητικό, εάν λάβει κανείς υπ όψιν τα αναμενόμενα έσοδα που πρόκειται να έχει η εταιρία από την εκμετάλλευση των αεροδρομίων, τα οποία αναμένεται να ανέλθουν περίπου στα 414 εκ. ευρώ το χρόνο.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις