Συγκλονιστικό! Θέλουν 3.000.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα (Απόρρητο έγγραφο της Comission)

metanast eu


Σύμφωνα όμως με ευρωπαϊκές πηγές  στις οποίες απευθυνθήκαμε κι ενώ είναι γνωστό πως από τη χώρα μας έχουν ήδη περάσει πάνω από 500.000 μετανάστες, το νούμερο των 3 εκατομμυρίων είναι «λογικό». Με δεδομένο επίσης πως το 90% των Σύριων και άλλων προσφύγων έρχεται πλέον από τα ανατολικά μας σύνορα και δευτερευόντως από την Ιταλία, είναι δεδομένο πως η Ευρώπη προετοιμάζεται για μια ανθρώπινη «βόμβα» που θα σκάσει στο Αιγαίο.
Μερικά από τα μέτρα που η κυβέρνηση συζητά -και, σύμφωνα με
πηγές μας, σχεδόν έχει αποφασίσει λόγω της μεγάλης πίεσης που προκλήθηκε από τη σφαγή στο Παρίσι- είναι να επιτρέψει εντός των συνόρων κοινή διοίκηση των λιμενικών αρχών και της Ακτοφυλακής με αυξημένη συμμετοχή της Frontex, κοινές περιπολίες Ελλήνων και ξένων στο Αιγαίο, αλλά και μια σειρά αυστηρών παρεμβάσεων εντός των εθνικών συνόρων σε επίπεδο Europol, δηλαδή της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας, η οποία θα διενεργεί με τη σύμφωνη γνώμη των ελληνικών αρχών ελέγχους για υπόπτους τρομοκρατίας, με δικαίωμα ακόμα και καταδίωξης ή σύλληψης όσων κρίνονται επικίνδυνοι. Ταυτόχρονα θα ενταθεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα ύποπτων πολιτών αλλά και όλων όσοι διέρχονται από τη χώρα μας βάσει του Passenger Name Record Data. Δηλαδή στη διάθεση των Ευρωπαίων ελεγκτών θα είναι ανά πάσα στιγμή ταξιδιωτικές πληροφορίες από και προς τη χώρα μας, ημερομηνίες, δρομολόγια, οι θέσεις ταξιδίου, πληρωμές και άλλα στοιχεία ταξιδιωτών. Παρά τις κάθετες διαψεύσεις περί άρσης της Συνθήκης Σένγκεν για τη χώρα μας και την Ιταλία, οι παραπάνω μέριμνες, που θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες και αποφασισμένες από την πλευρά των ελληνικών αρχών, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έχει βρεθεί στο επίκεντρο άβολων και επικίνδυνων συζητήσεων για το μέλλον της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών της ανά την Ευρώπη.
Παράλληλα, το γεγονός ότι ξένοι λιμενικοί και στρατιωτικοί – αστυνομικοί θα «αλωνίζουν» πλέον στα μέρη μας γεννά ένα πρόσθετο θέμα σε μια χώρα με αμφιλεγόμενες σχέσεις με τη γειτονική Τουρκία. Εγκυρη διπλωματική πηγή από τις Βρυξέλλες, με ευρεία γνώση όσων συζητούνται πίσω από τις κουρτίνες, αναφέρει στο «ΘΕΜΑ» ότι «δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Συνθήκη Σένγκεν δεν έχει μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Ηρθε η ώρα λοιπόν να περάσουμε, λόγω της έκτακτης κατάστασης, στη δεύτερη φάση με αυστηροποίηση των ελέγχων, όπως όμως αυτή προβλέπεται από τις συνθήκες». Οι παραπάνω αλλαγές αναμένεται να προωθηθούν άμεσα ενδεχομένως και ως τις αρχές Δεκέμβρη, καθώς το πρόβλημα των τζιχαντιστών είναι επείγον. Σε Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή εξάλλου είχε κάνει αναφορά ήδη από τις 5 Νοεμβρίου ο ίδιος ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προφανώς προβλέποντας τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν και γνωρίζοντας τα ζητήματα που υπάρχουν ως προς τη φύλαξη των ελληνικών θαλάσσιων -και όχι μόνο- συνόρων από τις τοπικές αρχές. ογικό είναι λοιπόν μετά τις φονικές επιθέσεις στη Γαλλία και τον τρόμο που επικρατεί, οι ελληνικές αστοχίες να μην περνούν απαρατήρητες και να υπάρχει πίεση να τεθούν οι έλεγχοι υπό ευρωπαϊκή διοίκηση και εποπτεία. Δεν είναι τυχαίο πως ενορχηστρωμένα δημοσιεύματα, κυρίως στον βρετανικό και γαλλικό Τύπο, αναφέρθηκαν στα μέσα της περασμένης εβδομάδας σε πιέσεις που η Γαλλία ασκεί για μερική άρση της Συνθήκης Σένγκεν από και προς την Ελλάδα. Η Κομισιόν διαψεύδει ξεκάθαρα αυτές τις πληροφορίες, όμως, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, εάν η κατάσταση του Μεταναστευτικού οξυνθεί και υπάρξουν και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις άμεσα, η Ελλάδα θα βρεθεί σε δύσκολη θέση.
kommision aporr






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις