Στο ιστορικό χαμηλό των 37 δολαρίων η τιμή του πετρελαίου – Πόσο κλέβουν τους Έλληνες πολίτες;






Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2009 υποχώρησε η τιμή του πετρελαίου, δίνοντας συνέχεια στο πτωτικό σερί των τελευταίων ημερών
Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου κατέγραψαν πτώση κατά 1,1% στα 36,76 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας απώλειες για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση.
Οι νέες πιέσεις στο αργό οφείλονται στα στοιχεία του ΟΠΕΚ σχετικά με την παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου, η οποία τον Νοέμβριο αυξήθηκε
στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών.

Την ίδια ώρα, τα συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου του χρυσού εμφάνισαν απώλειες 0,4% στα 1.072 δολάρια ανά ουγγιά, δεχόμενα πιέσεις από την προσδοκία των επενδυτών για αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.
Και όμως εδώ εξακολουθούμε να το πληρώνουμε χρυσάφι!

Αντί να δώσουν πετρέλαιο θέρμανσης φέτος σε χαμηλή τιμή, η αριστερή κυβέρνηση προτίμησε διπλό «μαχαίρι» στο επίδομα θέρμανσης: Και λιγότεροι δικαιούχοι και λιγότερα λίτρα.

«Τσεκουρεμένο» έως 52,4% θα χορηγηθεί το επίδομα θέρμανσης σε σχέση με πέρσι -θεωρητικά, γιατί η περσινή επιστροφή δεν δόθηκε σε όλους τους δικαιούχους- σε 700.000 δικαιούχους από 1,1 εκατ. πέρυσι, λόγω των νέων αυστηρότερων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων και των μειωμένων ποσοτήτων πετρελαίου.

Η κυβέρνηση μείωσε κατά 15%-20% περίπου το όριο της κατανάλωσης για κάθε νοικοκυριό το οποίο επιδοτείται. Έβαλε, δε, και δεύτερο «κόφτη» βάζοντας οικογενειακά κριτήρια και στο ύψος της συνολικής επιδοτούμενης κατανάλωσης με διαφορετικά όρια για τους άγαμους και τους έγγαμους.

Το τελικό κόστος για τους δικαιούχους θα είναι 60 λεπτά το λίτρο στην Αθήνα και για την περιφέρεια θα κυμαίνεται περί τα 63-65 λεπτά το λίτρο, με το ποσό του επιδόματος να ανέρχεται στα 0,25 ευρώ για κάθε λίτρο κατανάλωσης του δικαιούμενου ορίου.
Πόσοι όμως είναι οι δικαιούχοι;

Πέρυσι είχαν δικαίωμα στο επίδομα 5.500.000 φορολογούμενοι, αλλά έκαναν αίτηση μόνο 1.100.000, ενώ φέτος το επίδομα δικαιούνται 2.300.000, αλλά εκτιμάται πως θα κάνουν αίτηση 700.000.

Και αυτό πολύ απλά γιατί οι τιμές εξακολουθούν να είναι υψηλές, τόσο για την τσέπη, όσο και σε σύγκριση με τις τιμές του εξωτερικού. Είναι μόνοι οι φόροι; Ή είναι και η αισχροκέρδεια των πετρελαιάδων που το κρατούν ψηλά, μαζί με την τιμή της βενζίνης; Και ποιο το εισπρακτικό όφελος μιας κυβέρνησης από τη στιγμή που θα καταναλωθεί λιγότερο; Κανένα. Άλλη σκοπιμότητα παίζει εδώ κι αυτή λέγεται αντιλαϊκή συμπεριφορά, να είναι ο κοσμάκης συνεχώς σε μιζέρια και καταστολή, αλλά και να περνάμε και τις “πράσινες” πολιτικές μας στα μουλωχτά!

Μετά θα τους φταίνε τα τζάκια γιατί ο κόσμος θα καίει πάλι ό,τι βρίσκει μπροστά του.

Να σημειωθεί, φυσικά, ότι φθηνότερο πετρέλαιο και καύσιμα θα σήμαινε και μικρότερο κόστος ζωής και δεν θα χρειαζόταν και αύξηση στα ΜΜΜ. Αλλά οι κυβερνήσεις έχουν αποδείξει ότι ΑΥΤΌ είναι το τελευταίο που θέλουν. Μισθού – συντάξεις πέφτουν, κόστος όμως ανεβαίνει, ανάπτυξη δεν υπάρχει, αλλά η ελίτ πλουτίζει.

Κάποιος να μου λύσει αυτή την εξίσωση, παρακαλώ, εξίσωση που έχει και ονοματεπώνυμο!






ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις