Όλοι και όλα δούλεψαν για την επιστροφή του Κ.Καραμανλή





Ο πρώτος γύρος των εσωτερικών εκλογών για την αρχηγία της ΝΔ έλαβε τέλος και όπως φαίνεται όλοι και όλα δούλεψαν για την επιστροφή στο εγγύς μέλλον του Κ.Καραμανλή στην ηγεσία του κόμματος, και κάποια στιγμή στην πρωθυπουργία της χώρας.
Η διαφιανόμενη επικράτηση του Ε.Μεϊμαράκη με την βοήθεια του Κ.Καραμανλή σε αυτό αποσκοπεί. Ο Ε.Μεϊμαράκης φαίνεται πως θα κρατήσει "ζεστή" την θέση για τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος δεν ήθελε επ'ουδενί να καταλλήξει σε δύο
πολύ νεώτερούς του που εκπροσωπούσαν την δεξιά πτέρυγα, και φυσικά ούτε στον γόνο της οικογένειας Μητσοτάκη, αλλά προτιμούσε τον άνθρωπο που ήταν και είναι στενός πολιτικός του φίλος.

Ο Ε.Μεϊμαράκης θα προετοιμάσει τον δρόμο για την επιτροφή του ανιψιού του ιδρυτή της παράταξης και φυσικά το όλο επικοινωνιακό παιχνίδι που "έσκασε" τις τελευταίες ημέρες για τις επαφές Α.Τσίπρα και Κ.Καραμανλή σε αυτό αποσκοπούσε, ώστε να φανεί ο πρώην πρωθυπουργός ότι έχει πάλι ενεργό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα, αλλά και ότι είναι αυτός που "προικοδοτεί" τον Ε.Μεϊμαράκη στην κούρσα της διαδοχής για την ηγεσία του κόμματος.

Είναι σαφές όσο και αν φαινόταν οξύμωρο ότι ανάμεσα στην καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ και τον Α.Τσίπρα υπάρχουν φανεροί πλέον δεσμοί οι οποίοι εν πολλοίς θα εξαρτηθούν από την επόμενη μέρα στη ΝΔ και την νέα ηγεσία της.

Α.Τσίπρας και Κ.Καραμανλής έχουν μία οικεία πολιτική σχέση,που δεν κρύβεται πλεόν. Άλλωστε για αυτό και υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες οι διαρροές περί των μεταξύ τους τηλεφωνημάτων τις κρίσιμες ημέρες του Ιουλίου μετά το "ΌΧΙ" του δημοψηφίσματος, καθώς ως στόχο είχαν την ανάδειξη του πρώην πρωθυπουργού σε ρόλο ενεργού πολιτικού παράγοντα παρά την μέχρι τώρα φιανομενική αποστασιοποίηση από τα πολιτικά δρώμενα.

Άλλωστε πολλά στελέχη αλλά και μεγάλη μερίδ των ψηφοφόρων της ΝΔ δεν κρύβουν ότι θέλουν την επιστροφή του στην ηγεσία της παράταξης.

Εκεί οφείλεται και η στήριξη που παρείχε ο πρώην πρωθυπουργός στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη στη μάχη της διαδοχής. Ως γνωστόν ο Κ.Καραμανλής είναι ιδιαίτερα λαοφιλής και συνεπώς μπορούσε (και όπως τελικά έκανε) να επηρεάσει την εκλογική βάση του κόμματος υπέρ του Ε.Μεϊμαράκη.

Στο επικοινωνιακό παιχνίδι συμμετείχε με ιδιαίτερη θα λέγαμε χαρά και το Μέγαρο Μαξίμου, που επιβεβαίωσε την επαφή των δύο ανδρών, αναδεικνύοντας βέβαια από την δικιά τους πλευρά ρόλο του κ. Τσίπρα και την αδιαπραγμάτευτη επιδίωξή του «να στηρίξει με την επιλογή του τους αδύναμους Έλληνες», κάτι που φυσικά δεν έγινε, άσχετα με το πως επιδιώχθηκε να πλασαριστεί οικογενιακά.

Το Μνημόνιο του Α.Τσίπρα είναι χειρότερο και βαρύτερο από τα δύο προηγούμενα Μνημόνια, μαζί!

Υπήρξαν μεν δύο διαφορετικές εκδοχές για τις λεπτομέρειες της συνομιλίας, αλλά η ουσία παρέμεινε η ίδια, το μόνο που άλλαξε ήταν στο ποιος έιχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ο ρόλος του νυν ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου, καθώς διέρρευσε ότι ώθησε τον Κ.Καραμανλή να σηκώσει το τηλέφωνο.

Εντάξει, κάθε ιστορία απαιτεί και ένα ιδιαίτερο τρόπο αφήγησης, και φυσικά η κάθε πλευρά έχει την δική της.

Το γεγονός όμως είναι ότι και οι δύο πλευρές "διαφήμισαν" και "έκαναν ντόρο" με αυτήν την παράταιρη εκ πρώτης όψεως προσέγγιση. Μια προσέγγιση που αν και ήταν γνωστή από διαρροές στο παρελθόν, είχε πραγματοποιηθεί επί της ουσίας και με πράξεις όπως επιβεβαιώθηκε με την επιλογή του Π.Παυλόπουλο από τον Α.Τσίπρα για την προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά από το γεγονός ότι στο υπουργικό συμβούλιο βρίσκεται και ένας στενός φίλος και συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Η πιθανή εκλογή του κ. Μεϊμαράκη στην ηγεσία της ΝΔ, πιθανότατα θα οδηγήσει σε νέες προσπάθειες συναίνεσης σε ορισμένες κρίσιμες πολιτικές και δεν θα υιοθετηθεί η λογική μίας μετωπικής ρήξης και ενός ολοκληρωτικού πολέμου ανάμεσα στη συντηρητική παράταξη και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αν ρωτήσσει κάποιος, ποιος κεδρίζει άμεσα από τις χθεσινές εκλογές της ΝΔ, αυτός είναι ο Α.Τσίπρας.

Η επικράτηση του Μεϊμαράκη αλλά και η δεύτερη θέση που πήρε ο Κυριάκος τον βοηθούν στο να εφαρμόσει το τρίτο Μνημόνιο και το κυριότερο να περάσει χωρίς πρόβλημα τόσο το Ασφαλιστικό όσο και το Φορολογικό των Αγροτών.

Θα περάσει αναίμακτα το Ασφαλιστικό και όλα τα τελευταία μνημονιακά προαπαιτούμενα, καθώς η δεξιά πτέρυγα του κόμματος, κακά τα ψέμματα, ητήθηκε χθες.

Ο Ε.Μεϊμαράκης κέρδισε με την βοήθεια του Κ.Καραμανλή και ο Κ.Μητσοτάκης είναι γνωστό ότι πρώτος απ'ολους θέλει "μεταρρυθμίσεις" ότι κι αν σημαίνει αυτό.

Παρ'ολα αυτά δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί το ποσοστό που κατέλαβε τελικώς η δεξιά πτέρυγα της ΝΔ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του 1ου γύρου των εκλογών της ΝΔ, ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης Π.Μπαλτάκος δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος επειδή επιτέλους καταγράφηκε η δυναμική της Δεξιάς πτέρυγας της ΝΔ σε ένα ποσοστό 30%, το οποίο αποτελεί δάπεδο και όχι οροφή».

Και προσθέτει με νόημα:

«Ένα τέτοιο ποσοστό δεν μπορεί να αγνοηθεί... Εάν δε αγνοηθεί , ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία ενός υγιούς και αμιγούς Δεξιού κόμματος, υπό την κατάλληλη ηγεσία».

Σε μια περίοδο που ένα μεγάλο κομμάτι της εκλογικής δεξαμενής της Δεξιάς παράταξης νιώθει ότι δεν εκπροσωπείται από κανέναν εκ των υποψηφίων που διεκδικούν την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας στο δεύτερο γύρο, σύμφωνα με την δήλωση αυτή, εάν αγνοηθούν από τη νέα ηγεσία (όποια προκύψει) θα μπορούν να εκφρασθούν σε έναν καινούριο πολιτικό σχηματισμό.

Θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν στη ΝΔ αυτό.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις