Το χρονοδιάγραμμα για την δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης ....!!!!!!!!!





 Τις ημερομηνίες-"σταθμούς" που θα κατατεθούν τα νομοσχέδια-"φωτιά" για ασφαλιστικό,αγροτικό και "κόκκινα" δάνεια έδωσε στην δημοσιότητα το νυν κυβερνητικό σχήμα και επί της ουσία αποτελούν το χρονοδιάγραμμα δημιουργίας της οικουμενικής κυβέρνησης.
Δεν αρκεί μόνο η ψήφισή τους αλλά απαιτείται και η εφαρμογή τους και αυτό δεν μπορεί να γίνει με κόμματα όπως η ΝΔ να βρίσκονται
στην "όχθη" της Αντιπολίτευσης.

Μέχρι τις 15 του Ιανουαρίου πρόκειται να καταθέσει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, προκειμένου να ψηφιστεί και να γίνει νόμος του κράτους.

Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν πως δεν πρόκειται να υπάρχουν απώλειες κατά την ψηφοφορία στη Βουλή, αλλά μάλλον κάτι τέτοιο φαντάζει περισσότερο ως ευχή παρά ως ρεαλιστική εκτίμηση.

Για του λόγου το αληθές οι δανειστές αντιδρούν σε κάθε πρόταση της κυβέρνησης, όπως π.χ. η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών,και οι περικοπές στις συντάξεις είναι αναπόφευκτες και αναμένεται, ουσιαστικά, μόνο η αποδοχή τους από την ελληνική Βουλή.

Αυτό δεν μπορείς να λες ότι θα το καταφέρεις χωρίς απώλειες. Και είναι το πρώτο "ναρκοπέδιο", αμέσως μετά έπονται άλλα εξίσου "αδιάβατα".

Σήμερα το πρωί, κατά την καθιερωμένη σύσκεψη του πρωθυπουργού με στενούς του συνεργάτες και υπουργούς, συζητήθηκε το τι θα συμβεί μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Η φορολογία των αγροτών θα συζητηθεί μετά τον Φεβρουάριο. Το νομοσχέδιο, δε, για τα «κόκκινα» δάνεια, θα κατατεθεί μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Στην πρωινή σύσκεψη αποφασίστηκε ποιές τροπολογίες θα κατατεθούν στο νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης, που θα ψηφιστεί αύριο.

Οι τροπολογίες αφορούν στο λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα, οι οποίες αφενός έχουν συζητηθεί με τους δανειστές και αφετέρου έχουν χρονικό πλαίσιο.

Κυβερνητικοί κύκλοι επισήμαιναν πως παρουσιάζονται συχνά κωλύματα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, κάτι που προβληματίζει το Μέγαρο Μαξίμου.

Είναι σαφές ότι η μεγάλη χρονική απόσταση μεταξύ των νομοσχεδίων αποσκοπεί στην "σαλαμοποίηση" των εμποδίων με την προοπτική να ψηφιστούν χωρίς απώλειες από τους βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης.

Όμως θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι για να περάσουν θα χρειαστεί να "δώσει" χέρι βοήθειας η Αντιπολίτευση. Από τη στιγμή που θα χρειαστεί η βοήθεια κομμάτων εκτός του κυβερνητικού σχήματος , αυτό θα σημάνει την δημιουργία της οικουμενικής κυβέρνησης.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις