Πιες άλλο ένα φραπέ απολαμβάνοντας την… ανάπτυξη......!!!!!!!!





Το κτίριο όπου στεγάζεται μέχρι σήμερα το ελληνικό Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών στη Νέα Υόρκη και που άνηκε μέχρι πριν λίγο καιρό στο ελληνικό κράτος πουλήθηκε σε άγνωστο μέχρι στιγμής αγοραστή.
Πρόκειται για ένα κτίριο για το οποίο αρκετοί είχαν τονίσει πως η Ελλάδα είχε κάνει μία έξυπνη αγορά, απ' όπου έχουν περάσει και φιλοξενηθεί Πρωθυπουργοί, υπουργοί και άλλοι
αξιωματούχοι του ελληνικού κράτους.
Σύμφωνα με το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), το ακίνητο βρίσκεται στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, μεταξύ της Πρώτης και της Δεύτερης Λεωφόρου, επί της 305 East 47th Street, κοντά στο κτήριο των Ηνωμένων Εθνών.
Βρίσκεται στον δεύτερο όροφο συγκροτήματος γραφείων και έχει συνολική ενοικιαζόμενη επιφάνεια 15.247 τετραγωνικά πόδια (1.416 τ.μ.).
Το ΤΑΙΠΕΔ είχε θέσει ως ελάχιστη αποδεκτή τιμή τα 9.100.000 δολάρια και σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό καλύφθηκε.
Η ελληνική Πρεσβεία ενημερώθηκε από την Αθήνα ότι η πώληση ολοκληρώθηκε και οι υπάλληλοι του Γραφείου Τύπου και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού πρέπει να το εγκαταλείψουν το συντομότερο δυνατόν αφού πρόκειται να παραδοθεί στον νέο αγοραστή την 31η Ιανουαρίου 2016.
Ωστόσο φαίνεται πως δεν είναι το μοναδικό κτίριο το οποίο πουλήθηκε αφού το ελληνικό κράτος  σκοπεύει να πουλήσει και το κτίριο του πρώην Γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον.
Γι αυτό το κτίριο το ΤΑΙΠΕΔ ζητά ως ελάχιστη αποδεκτή τιμή τα 2.700.000 δολάρια.
Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το γραφείο τύπου θα λειτουργεί προσωρινά και μέχρι νεωτέρας σε… αμερικανικό hot spot ειδικά δημιουργηθέν για τους Έλληνες διπλωματικούς υπαλλήλους - πρόσφυγες .




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις