ΣΟΣ:"ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΝ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ"

Ρωσοι στο Ιρακ
 
 
 
 
ΜΕΤΑ ΤΗ 48ΩΡΗ ΔΙΟΡΙΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ, ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ...
ΤΟ ΙΡΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΙΡΑΚΙΝΟΥ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟΥ !!!
Καινούργιο μέτωπο στην ήδη φλεγόμενη Μέση Ανατολή φαίνεται πως δημιουργεί η Τουρκία με την ανεξέλεγκτη εισβολή 200, όπως αναφέρει η Άγκυρα αντρών των Ειδικών Δυνάμεων με 20 τανκ στην περιοχή της Μοσούλης. Η Βαγδάτη αποφάσισε να ζητήσει την στρατιωτική συμβολή των Ρώσων που ήδη έχουν εγκατασταθεί με μεγάλο αριθμό στρατιωτικών δυνάμεων στην Συρία, για να εκδιώξει τους Τούρκους εισβολείς από την περιοχη.
Η τουρκική αυτή εισβολή έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην ιρακινή πρωτεύουσα, ενώ οι Τούρκοι δικαιολογούν την επέμβαση αυτή σαν μια… «εκπαιδευτική εκδρομή» για τους Κούρδους Πεσμεργκά του Μεσούντ Μπαρζανί.
Η ιρακινή εφημερίδα, El Arab el Cedid, αναφέρει ότι η κυβέρνηση της Βαγδάτης θα ζητήσει την στρατιωτική βοήθεια των Ρώσων για να εκδιώξει από το ιρακινό έδαφος την τουρκική στρατιωτική δύναμη που παρανόμως εισήρθε στο Ιράκ, είδηση που έχει θορυβήσει την Άγκυρα. Ήδη ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου έστειλε προσωπική επιστολή στον Ιρακινό πρωθυπουργό, Χάιντερ αλ Αμπάντι, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την τουρκική επέμβαση.
Η νέα αυτή εξέλιξη μπορεί να σηματοδοτήσει την μεγαλύτερη στρατιωτική παρουσία των Ρώσων στην περιοχή, ενώ τα μέτωπα με την Τουρκία διευρύνονται με ανυπολόγιστες συνέπειες, κάτι που έχει ήδη ανησυχήσει έντονα την Άγκυρα που δέχεται επικρίσεις και από τις ΗΠΑ για την κίνηση της να εισβάλει στο Ιράκ στην περιοχή της Μοσούλης.
Εν τω μεταξύ μια νέα σοβαρή εξέλιξη που επιδεινώνει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις Τουρκίας Ιράκ, μετά την αυθαίρετη εισβολή μικρής τουρκικής στρατιωτικής δύναμης στο βόρειο Ιράκ που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την Βαγδάτη αλλά και έντονες επικρίσεις προς την Άγκυρα από τις ΗΠΑ, κάνουν γνωστή τουρκικές εφημερίδες.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού τύπου, (Taraf, Yeni Şafak), η κυβέρνηση της Βαγδάτης απαγόρευσε την πτήση όλων των αεροσκαφών πάνω από τον εναέριο χώρο του βορείου Ιράκ στις περιοχές της Σουλεϊμανιέ και Ερμπίλ για δυο μέρες, για να διευκολύνει το πέρασμα των ρωσικών επιθετικών πυραύλων που εκτοξεύονται από την Κασπία με στόχο στρατηγικής σημασίας θέσεις των Τζιχαντιστών στην Συρία.
Η ίδια κίνηση είχε επαναληφτεί το διήμερο 23-25 Νοεμβρίου όταν και τότε οι Ρώσοι είχαν βομβαρδίσει την Συρία από πλοία του ρωσικού στόλου από την Κασπία θάλασσα.
Η κίνηση αυτή πλήττει κυρίως τις τουρκικές αεροπορικές εταιρείες, όπως οι Atlasglobal και Pegasus που εκτελούν καθημερινά αεροπορικά δρομολόγια μεταξύ Τουρκίας και της αυτόνομης κουρδικής περιοχής του βορείου Ιράκ. Αλλά η βασική επίπτωση αυτής της απαγόρευσης που έχει εκνευρίσει την Άγκυρα, είναι ότι εμποδίζονται οι πτήσεις των τουρκικών μαχητικών που βομβαρδίζουν τον τελευταίο καιρό θέσεις του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ.
Έτσι η Τουρκία καταφέρνει να δημιουργήσει άλλο ένα εχθρό της στο νοτιοανατολικά της σύνορα, το Ιράκ, που πνέει μένεα κατά της Άγκυρας για τις αυθαίρετες στρατιωτικές της κινήσεις μέσα στο ιρακινό έδαφος.
 
 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις