ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...Ο Σπίρτζης υπέγραψε το πρωί για τα αεροδρόμια μετάνιωσε το βράδυ

magiko-upegrapse-to-prwi-metaniwse-to-bradu



Λίγη ώρα αφότου ο Χρήστος Σπίρτζης υπέγραφε ως συναρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών την σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, βγήκε στη Βουλή αλλά και σε συνεντεύξεις του και επανήλθε με ασφάλεια στη...διαφωνία του!
«Δεν δώσαμε εμείς τα αεροδρόμια».
«Διαφωνούμε. Υπήρχε η δέσμευση...Υπογράψαμε τη σύμβαση με πολύ πόνο, βρήκαμε - όταν πήραμε από την ΥΠΑ τις συμβάσεις- κάποιους όρους που
έπρεπε να διορθωθούν» είπε ο υπουργός στη Βουλή επιτιθέμενος στην προηγούμενη κυβέρνηση.
«Πόσα θέλετε να μας τρελάνετε;» τον ρώτησε ο πρώην υπουργός της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.
«Εσείς φταίτε για τους όρους των συμβάσεων» επέμεινε σε υψηλούς τόνους ο κ. Σπίρτζης ενώ Χατζηδάκης και άλλοι βουλευτές της Ν.Δ του φώναζαν « τότε γιατί τις υπέγραψες;»
Δεν ήταν καθόλου εύκολο που υπέγραψα για την αποκρατικοποίηση των αεροδρομίων γιατί συνεχίζω να διαφωνώ με τον τρόπο που έγινε η παραχώρηση των 14 αεροδρομίων
Νωρίτερα τη Δευτέρα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη είχε...εξομολογηθεί: Δεν ήταν καθόλου εύκολο που υπέγραψα για την αποκρατικοποίηση των αεροδρομίων γιατί συνεχίζω να διαφωνώ με τον τρόπο που έγινε η παραχώρηση των 14 αεροδρομίων».
Ερωτηθείς για τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θόδωρο Γαλιατσάτο, που ανακοίνωσε τη διενέργεια δημοψηφίσματος υπερακόντισε λέγοντας « κάνει πολύ καλά που κάνει δημοψήφισμα . Εγώ αν ήμουν στη θέση του θα έκανα χειρότερα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών»
Το κρυφτούλι με την Fraport
Ο υπουργός φαίνεται ότι ταλαντεύτηκε πολύ στην...καρέκλα του μέχρι να βάλει την υπογραφή του στη σύμβαση.
Ενώ την περασμένη εβδομάδα οι κ. Τσακαλώτος και Σταθάκης - συναρμόδιοι - συνυπέγραψαν με τους εκπροσώπους της Fraport τη σύμβαση εκείνος σύμφωνα με πληροφορίες το απέφυγε επικαλούμενος ταξίδι του στις Βρυξέλλες.
Το πρωί της Δευτέρας όμως όλα έκλεισαν με τη Fraport με την δική του υπογραφή.
Οι ευχές του να μην καρποφορήσει ο διαγωνισμός
Στις αρχές Σεπτεμβρίου ήταν ο ίδιος o οποίος έλεγε για τον διαγωνισμό : «Με το χέρι στην καρδιά εύχομαι να μην "καρποφορήσει"»
Και στις πληροφορίες πως η Fraport σκέφτεται να αποχωρήσει πρόσθετε« Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα αν οι ανάδοχοι του διαγωνισμού θέλουν να αποχωρήσουν, δεν θα κλάψουμε κιόλας».





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις