Ισλαμικό Κράτος: Πόσο μισθό παίρνουν οι τζιχαντιστές και ζουν σαν βασιλιάδες!





Νέα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει ετήσια έσοδα 900 εκ. δολαρίων (περίπου 830 εκ. ευρώ) από λαθρεμπόριο κλεμμένου πετρελαίου, φόρους που επιβάλλει στους «υπηκόους» του και από λεηλασίες.
Εκτιμάται ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει συγκεντρώσει αρκετά κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει τον πόλεμό του για ακόμα τρία χρόνια, εάν αύριο το πρωί στερηθεί
όλων των εσόδων του.

Στο Ισλαμικό Κράτος οι άμαχοι θεωρούνται «πολίτες δεύτερης κατηγορίας» σε σχέση με τους ένοπλους τζιχαντιστές και οι ξένοι εθελοντές αμείβονται καλύτερα από τους ντόπιους.

Τα 2/3 των ετήσιων εσόδων της οργάνωσης δαπανώνται για να συντηρείται ο «στρατός» των τζιχαντιστών. Οι ξένοι εθελοντές λαμβάνουν μισθούς διπλάσιους από ό,τι οι Σύροι και οι Ιρακινοί.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στους Financial Times, από τα 900 εκ. δολάρια των ετήσιων εσόδων της οργάνωσης τα 600 εκ. δολάρια πάνε στον «στρατό». Η μισθοδοσία των τζιχαντιστών ανέρχεται σε 200 με 250 εκ. δολάρια ετησίως (185 – 230 εκ. ευρώ).

Αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών είπε στους Financial Times ότι στην παρούσα φάση το Ισλαμικό Κράτος έχει αρκετά χρήματα για να χρηματοδοτήσει τον ιερό πόλεμό του για τρία ολόκληρα χρόνια.

Τα στοιχεία της έρευνας που δημοσίευσαν οι Financial Times στηρίζονται σε έγγραφα και συνεντεύξεις με πρώην τζιχαντιστές, πολίτες, διπλωμάτες του Διεθνούς Συνασπισμού ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και αξιωματούχους από τις περιοχές που ελέγχει η οργάνωση.

Η έκθεση αποκαλύπτει ότι το Ισλαμικό Κράτος συμπεριφέρεται εντελώς διαφορετικά στους πολίτες από ό,τι στους τζιχαντιστές, αλλά και σε αυτούς οι ευνοημένοι είναι οι ξένοι εθελοντές ενώ οι ντόπιοι είναι οι ριγμένοι.

Οι ντόπιοι τζιχαντιστές πληρώνονται με 200-300 δολάρια τον μήνα. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε 185-277 ευρώ. Θα απορήσετε εάν αξίζει κανείς να πολεμά για αυτά τα χρήματα. Κι όμως, σε λίρες Συρίας μιλάμε για 44.000 με 66.125 λίρες τον μήνα, όταν ο μέσος μισθός στη Συρία δεν ξεπερνά τις 10.000 λίρες μηνιαίως (δηλαδή 45 δολάρια, ή 42 ευρώ, τον μήνα).

Τα χρήματα είναι ακόμα περισσότερα για τους ξένους εθελοντές. Οι τζιχαντιστές από το εξωτερικό αμείβονται από 600 έως 1.000 δολάρια τον μήνα, δηλαδή από 132.250 λίρες τον μήνα (περισσότερα από όσα παίρνει ένας Σύρος ολόκληρο τον χρόνο) μέχρι 220.418 λίρες.

Ένας δηλαδή καλοπληρωμένος ξένος τζιχαντιστής λαμβάνει μισθό 1.000 δολάρια τον μήνα, που αντιστοιχούν σε μισθούς δύο ετών ενός Σύρου υπαλλήλου. Για τα μέτρα της Συρίας διάγει ζωή βασιλική, μέχρι να πεθάνει.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει φορολογήσει το ηλεκτρικό ρεύμα, όσους δηλαδή έχουν σύνδεση, σαν να λέμε ένας… τζιχαντιστικός ΕΝΦΙΑ, έχει φορολογήσει όσους έχουν τηλεφωνική σύνδεση και έχει δημιουργήσει και τελωνεία όπου φορολογεί τις εισαγωγές και τις εξαγωγές.

Βεβαίως τα μεγαλύτερα έσοδα της οργάνωσης προέρχονται από το λαθρεμπόριο κλεμμένου πετρελαίου που κάνει σε συνεργασία με τους Τούρκους.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει μεγάλα έσοδα και από τα Internet Cafe. Από την ημέρα που η Ράκα έπεσε στα χέρια της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και την ανακήρυξε πρωτεύουσά του, από εκεί που υπήρχαν 20 Internet Cafe στην πόλη σήμερα λειτουργούν 500, τα οποία καλύπτουν και τις ανάγκες των ξένων τζιχαντιστών.

Τέλος, να μην το ξεχνάμε, το Ισλαμικό Κράτος κάνει χρυσές δουλειές και με την αρχαιοκαπηλία





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις