Τι γεύση έχει το πιο ακριβό κρέας στον κόσμο

http://i2.cdn.turner.com/cnnnext/dam/assets/151201181135-surgelation-exlarge-169.jpg


Μέχρι στιγμής γνωρίζατε για παλαιωμένα κρασιά αλλά μήπως έχετε ακούσει για παλαιωμένα κρέατα, υψίστης ποιότητας, μοναδικής γεύσης και εξωφρενικής τιμής;
Αυτό συμβαίνει γιατί μόνο ένας κρεοπώλης στον κόσμο, ο Γάλλος Alexandre Polmard, προσφέρει αναμφισβήτητα το πιο μοναδικό και ακριβό κρέας.
Ο νεαρός αγρότης, κτηνοτρόφος και κρεοπώλης ανήκει στην έκτη γενιά που εργάζεται στην ομώνυμη οικογενειακή επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε το 1846.
Η επιχείρηση διακρίθηκε πραγματικά τη
δεκαετία του 1990, όταν ο παππούς και ο πατέρας του Polmard έκαναν έρευνα και τελικά, εισήγαγαν μια θεραπεία για το κρέας, που ονομάζεται «χειμερία νάρκη».
Ο τρόπος που λειτουργεί είναι μια διαδικασία κατά την οποία κρύος αέρας διοχετεύεται σε ταχύτητα 120 χιλιομέτρων ανά ώρα πάνω από το κρέας σε ένα περιβάλλον -43 C.
Αυτό επιτρέπει στο κρέας να διατηρηθεί για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα και, σύμφωνα με τον Polmard, με απολύτως καμία απώλεια ποιότητας.
3.000 ευρώ για μια μπριζόλα;
Το Vintage Cote de Boeuf του 2000 (μπριζόλα rib) μπορεί να κοστίσει 3.000 ευρώ.
Η ράτσα των βοοειδών που ανταγωνίζεται τα πιο ακριβά και αποκλειστικά παγκόσμια ονόματα στον τομέα του βοείου, όπως τα Black Angus και Kobe, ονομάζεται Blonde Aquitaine.
Ο Polmard και η οικογένειά του, τα εκτρέφουν έξω από τη μικρή πόλη του Saint Mihiel στην περιοχή Meuse της Λωρραίνης, στη βορειοανατολική Γαλλία.
http://i2.cdn.turner.com/cnnnext/dam/assets/151201181014-maturation-exlarge-169.jpg
«Η οικογένειά μου δεν θα ονειρευόταν ποτέ να εκτρέφει ζώα σε υπόστεγα, όπου δεν έχουν χώρο να περιπλανηθούν, λέει.
«Εδώ βρίσκονται στην ύπαιθρο, ζουν στα δάση και στα πάρκα. Υπάρχουν καταφύγια που μπορούν να προστατευθούν σε περίπτωση που βρέχει ή χιονίζει. Είναι πραγματικά μια διαμονή πέντε αστέρων!»
Διατηρώντας χαμηλά τα επίπεδα του άγχους
Ο Polmard λέει ότι μιλάει με τα ζώα του καθημερινά, θέλοντας να είναι σίγουρος πως η ζωή τους θα είναι όσο το δυνατόν πιο άνετη και χωρίς άγχος, ακόμα και όταν έρχεται η ώρα της σφαγής.
Οι αυξήσεις στα επίπεδα του άγχους μιας αγελάδας καθώς εισέρχεται σε ένα σφαγείο προκαλεί μια επακόλουθη αύξηση στα επίπεδα του γλυκογόνου και του γαλακτικού οξέος και αυτό σημαίνει μια απώλεια της τρυφερότητας και, εν τέλει, της γεύσης.
Διαθέσιμο μόνο σε ελάχιστους σεφ σε όλο τον κόσμο
Παρά το εξωφρενικά υψηλό τίμημα, οι πελάτες δίνουν τα ονόματά τους μήνες πριν για να προμηθευτούν μερικές από τις πιο σπάνιες και πιο παλαιωμένες ποικιλίες κρέατος.
Όπως και με το κρασί, οι διαφορετικές χρονιές του βοείου κρέατος έχει διαφορετική γεύση και χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά στα εστιατόρια, ο Polmard εμπιστεύεται το αποκλειστικό και εκλεκτής ποιότητας βόειο κρέας του, σε ελάχιστους σεφ σε όλο τον κόσμο.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις