Οι ΗΠΑ στοχοποιούν την Τουρκία! Πτώση Ερντογάν…


ptwssh



Περίεργα εξελίσσεται η κατάσταση μετά την απόφαση της Τουρκίας να εισβάλλει στο Ιράκ αφού γίνονται όλο και περισσότερες οι εμπλεκόμενες πλευρές, και το θέμα φαίνεται να μπερδεύεται ακόμα πιο πολύ. Στην διαμάχη αυτή έχουν ήδη λάβει μέρος με δηλώσεις τους τόσο η Ρωσία, κάτι το οποίο ήταν αναμενόμενο αλλά και οι ΗΠΑ και το Ιράν.
Η Τουρκία προς το παρόν, με την κίνηση της να εισβάλλει στο Ιράκ, μένει μόνη σε αυτή την αντιπαράθεση. Από τη μία πλευρά οι Ρώσοι έχουν θέσει το
θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και δηλώνουν ξεκάθαρα πως στηρίζουν το Ιράκ. Το Ιράν από τη δική του πλευρά κρατάει και αυτό αντίστοιχη στάση με της Ρωσίας καταδικάζοντας την τουρκική κίνηση. Το ζήτημα όμως που έχει προκύψει έχει να κάνει με την αντίδραση των ΗΠΑ!
Οι ΗΠΑ, παραδοσιακός σύμμαχος των Τούρκων, έχουν έρθει σε πολύ δύσκολη θέση με την κίνηση της Τουρκίας, αφού ουσιαστικά πάει κόντρα με την πολιτική που ακολουθεί ο Λευκός Οίκος. Είναι χαρακτηριστικό πως ήδη από την 1η Δεκέμβρη οι ΗΠΑ είχαν αποφασίσει να μη στείλουν στρατεύματα στο Ιράκ, σεβόμενοι την επιθυμία τις Βαγδάτης να μην υπάρχουν ξένες δυνάμεις σε Ιρακινό έδαφος. Επομένως η κίνηση των Τούρκων σαμποτάρει την Ουάσινγκτον. Και το χειρότερο από όλα είναι πως η Τουρκία με αυτό τον τρόπο αναγκάζει το Ιράκ να στραφεί στη Μόσχα, κάτι το οποίο δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση οι αμερικανοί.
Οι Τούρκοι προς το παρόν μοιάζουν ανένδοτοι, παρά τις αντιδράσεις να αποσύρουν τα στρατεύματα τους από το Ιράκ, δίνοντας βέβαια την υπόσχεση ότι δε θα μεταφέρουν περισσότερα.
Τέλος η Βαγδάτη δηλώνοντας σε κάθε τόνο πως θέλει να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα από το έδαφος της έχει ήδη κάνει άνοιγμα προς τη Ρωσία και το Ιράν, πράγμα που πάει κόντρα στα συμφέροντα των ΗΠΑ.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι το τι θα κάνουν τελικά οι αμερικανοί αφού η Τουρκία εξελίσσεται για αυτούς από σύμμαχος σε πρόβλημα, καθώς φάινεται να ακολουθεί δική της προσωπική ατζέντα θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τη στρατηγική των ΗΠΑ στο Ιράκ αλλά και τη γενικότερη κατάσταση στην περιοχή!




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις