Τατζικιστάν: Aπαγορεύονται χριστουγεννιάτικα δέντρα, δώρα και ο... Άγιος Βασίλης

http://www.zougla.gr/assets/images/1872857.jpg


Τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, τα εορταστικά δείπνα και τα δώρα απαγορεύονται από φέτος στα σχολεία του Τατζικιστάν, μιας μουσουλμανικής χώρας, όπου οι Aρχές έχουν επιβάλει απαγορεύσεις άνευ προηγουμένου για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς.
Με διάταγμα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, το υπουργείο Παιδείας της χώρας απαγορεύει «τη χρήση πυροτεχνημάτων, τα εορταστικά γεύματα, τα δώρα και τους εράνους» σε όλα τα
εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Σχολεία και πανεπιστήμια απαγορεύεται επίσης να στολίζουν χριστουγεννιάτικα δέντρα, «φυσικά ή τεχνητά».
Πρόκειται για τις αυστηρότερες απαγορεύσεις που έχει επιβάλει ποτέ αυτή η πρώην σοβιετική δημοκρατία. Από το 2013 απαγορεύεται η διοργάνωση πρωτοχρονιάτικων ρεβεγιόν, ενώ εκτός νόμου έχει τεθεί και ο... Άγιος Βασίλης αφού δεν επιτρέπεται να εμφανίζεται σε καμία εορταστική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης.
Στη Ρωσία και σε πολλές άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες τοποθετούνται κάθε χρόνο στις πλατείες των μεγάλων πόλεων τεράστια χριστουγεννιάτικα δέντρα. Στην Ντουσαμπέ, την πρωτεύουσα του Τατζικιστάν, θα τοποθετηθεί ένα έλατο λίγο πριν την Πρωτοχρονιά αλλά θα το απομακρύνουν αμέσως μετά, στις Aρχές Ιανουαρίου.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις