Ιταλία: Διευθυντής σχολείου ματαιώνει τα Χριστούγεννα

http://www.skai.gr/files/temp//B90649839C3378208DDBCA25B9527D8E.jpg 


Αντί της παραδοσιακής σχολικής εκδήλωσης, ο 63χρονος Μάρκο Πάρμα πρότεινε τη διεξαγωγή ενός «χειμωνιάτικου κονσέρτου» στις 21 Ιανουαρίου χωρίς θρησκευτικές αναφορές. Το θέμα έλαβε εθνικές διαστάσεις και μετά την παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο διευθυντής οδηγήθηκε σε παραίτηση.
Ο διευθυντής του σχολείου Γκαροφάνι, λίγο έξω από το Μιλάνο, αποφάσισε να ματαιώσει το χριστουγεννιάτικο κονσέρτο του σχολείου «για να μην προσβάλει τους
μη -χριστιανούς μαθητές του σχολείου» όπως εξήγησε στην ανακοίνωσή του.
Αντί της παραδοσιακής σχολικής εκδήλωσης, ο 63χρονος Μάρκο Πάρμα πρότεινε τη διεξαγωγή ενός «χειμωνιάτικου κονσέρτου» στις 21 Ιανουαρίου χωρίς θρησκευτικές αναφορές ή παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Την απόφαση του λυκειάρχη τους υποδέχτηκαν αρνητικά όχι μόνο οι χριστιανοί μαθητές του σχολείου αλλά και οι μουσουλμάνοι καθώς και όσοι δηλώνουν άθεοι ή αγνωστικιστές.
Αργότερα ο κ. Πάρμα υποστήριξε πως η ακύρωση του κονσέρτου δεν είχε να κάνει με ζητήματα «πολυπολιτισμικού σεβασμού» και πως θα γινόταν σε ένδειξη πένθους για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, που στις 13 Νοεμβρίου κόστισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους.
Όμως το θέμα είχε ήδη πάρει εθνικές διαστάσεις με τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, να σχολιάζει στην Corriere della Sera πως ο κύριος Πάρμα έκανε «μεγάλο λάθος».
«Ο διάλογος μεταξύ πολιτισμών δεν σημαίνει το πνίξιμο ταυτοτήτων σε μία ενστικτώδη και ανούσια κίνηση πολιτικής ορθότητας», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός. «Όλοι οι Ιταλοί, ακόμη και οι άθεοι δε θα εγκαταλείψουν ποτέ τα Χριστούγενα», πρόσθεσε, αναγνωρίζοντας ωστόσο στον κύριο Πάρμα, ότι οι προθέσεις του ήταν «αγνές».
Ο 63χρονος λυκειάρχης υπέβαλε την παραίτηση του λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Ρέντσι.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις