Με «αεροπλάνα και βαπόρια» ΟΗΕ και Ερυθρός Σταυρός μεταφέρουν τους τρομοκράτες στη «γη της επαγγελίας»





H συριακή κυβέρνηση και οι αντίπαλοί της κατόρθωσαν τη Δευτέρα συμφωνία για να εκκενωθούν οι τραυματίες τρομοκράτες της αποκλεισμένης πόλης Zabadani.
Παράλληλα οι μαχητές και οι πολίτες των σιίτικων πόλεων οδηγούνται στη Δαμασκό.Συνολικά 450 μαχητές και πολίτες άρχισαν να εκκενώνονται τη Δευτέρα 28 από 3 περιοχές της Συρίας στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης κι αντιπάλων της υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
« Αυτές οι εκκενώσεις είναι το αποτέλεσμα μακράς
διαπραγμάτευσης που κατέληξε σε συμφωνία ανακωχής », υπενθυμίζει ο Wassim Nasr, δημοσιογράφος στο France 24 και ειδήμονας στα τζιχαντιστικά κινήματα.
Με «αεροπλάνα και βαπόρια» ΟΗΕ και Ερυθρός Σταυρός μεταφέρουν τους τρομοκράτες στη «γη της επαγγελίας»1
1
Το πλαίσιο προβλέπει μια ανακωχή στο Zabadani, τελευταία πόλη όπου ακόμη υπάρχουν αντίπαλοι του στρατού στα λιβανοσυριακά σύνορα και που τον τελευταίο μήνα παγιδεύθηκε από τις δυνάμεις του στρατού.Ως αντάλλαγμα μια εκεχειρία ομοίως θα τηρηθεί στα χωριά Koua και Kafraya, τα 2 τελευταία σιίτικα χωριά που είναι ακόμη υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού στην επαρχία του Idleb που είναι υπό τον αποκλεισμό των αντιπάλων του συριακού κράτους.
ΒΙΝΤΕΟ https://embed.france24.com/fr/video/48A57302-7D44-47DA-98EC-C3E3B1FF648C
« Περισσότεροι από 120 τρομοκράτες και τραυματίες άρχισαν να εγκαταλείπουν το Zabadani » για να οδηγηθούν μέσω Λιβάνου κι έπειτα Τουρκίας σε άλλες περιοχές που ελέγχουν οι αντίπαλοι του συριακού στρατού αναφέρει το (OSDH).
Παράλληλα 335 άτομα εκ των οποίων και πολίτες άρχισαν να εγκαταλείπουν τα χωριά Foua και Kafraya για να πάνε στη Δαμασκό που ελέγχει η συριακή κυβέρνηση μέσω Τουρκίας και Λιβάνου.
Με «αεροπλάνα και βαπόρια» ΟΗΕ και Ερυθρός Σταυρός μεταφέρουν τους τρομοκράτες στη «γη της επαγγελίας»3
2
Το Al-Manar διέδωσε εικόνες όπου δεκάδες τρομοκρατες με παραστρατιωτικές στολές οι περισσότεροι είναι μπροστά στα λεωφορεία στο Zabadani και περιμένουν να επιβιβαστούν.
Οι τραυματίες απομακρύνθηκαν με ασθενοφόρα.
Παρόμοιες εικόνες μετέδωσε το κανάλι και από τα χωριά Foua και Kafraya, όπου δεκάδες άνθρωποι πολλά γυναικόπαιδα είναι συγκεντρωμένοι μπροστά σε λεωφορεία κι ασθενοφόρα.Η εκκένωση έγινε υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών,την Ερυθρά ημισέληνο και τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού σταυρού. Οι πολίτες των Foua και Kafraya θα πάνε στην Τουρκία από το συνοριακό πέρασμα Bab al-Hawaκαι αεροπορικώς θα μεταβούν στη Βηρυτό κι από εκεί θα πάνε στη Δαμασκό…
Το αντικείμενο αυτής της « τοπικής επανασυμφιλίωσης » για τη συριακή κυβέρνηση είναι να διασφαλίσει τις περιοχές καντά στην πρωτεύουσα. Κάποιες από αυτές τις συμφωνίες καθυστερούν όπως αυτή που προέβλεπε την αναχώρησης το Σάββατο 4000 πολιτών και τζιχαντιστών από περίχωρα Δαμασκού που ανεστάλη μετά το θάνατο του αρχηγού του ισλαμικού Στρατού Zahrane Allouche. (AFP Reuters FRANCE 24 28/12/2015)
Η αυτοκινητοπομπή με 123 τραυματισμένους ισλαμιστές τρομοκράτες του zabadani οδηγείται στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού του Λιβάνου.Από εκεί θα οδηγηθούν στην Τουρκία αεροπορικώς. »Τα λεωφορεία και τα ασθενοφόρα του Ερυθρού Στααυρού διέσχισαν τα σύνορα του Λιβάνου »,αναφέρουν συνοριοφύλακες.
Το πέρασμα « αλ Haoua » στα τουρκοσυριακά σύνορα διαβαίνει το αντίστοιχο κονβόι με 380 τραυματίες που ήταν σε καθεστώς πολιορκίας ως πολίτες στα σιίτικα χωριά στο Ιντλίμπ.Τους συνοδεύουν μέλη των οικογενειών τους.
Σχόλιο
Πρωτοφανείς διαδικασίες ακολουθούνται κατ΄εξαίρεση στο συριακό…οι ισλαμιστές τρομοκρατες απολαμβάνουν ειδικά προνόμια, οφίτσια και μεταχείριση από την Διεθνή Κοινότητα.
Διεθνείς οργανισμοί τους προστατεύουν διαπραγματεύονται την τύχη τους ως νoμικοί τους εκπρόσωποι και τους μεταφέρουν με « αεροπλάνα και βαπόρια » στη « γη της επαγγελίας»!
Διακινούνται μέσω διεθνών αεροδρομίων υπό την κηδεμόνευση του ΟΗΕ οι αρχιτρομοκράτες…οι ακρωτηριαστές αποκεφαλιστές σταυρωτές…διέρχονται σύνορα μεταφέρονται σαν VIP με πούλμαν κι αεροπλάνα συνοδεία αρχών ασφαλείας…ταξιδεύουν από κράτος σε κράτος αντί να συλλαμβάνονται με διεθνή εντάλματα.
Ο ΟΗΕ προασπίζει και εγγυάται την ασφάλεια των τρομοκρατών της αλ Νούσρα της ISIS του Ισλαμικού Στρατού του Στρατού Κατάκτησης…
εγκαθιδρύεται παγκόσμια αταξία…





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις