Γιατί δεν πρέπει να φοράτε μπουφάν στα παιδιά όταν είναι στο καρεκλάκι του αυτοκινήτου;





Αν στις μετακινήσεις σας με το αυτοκίνητο, συνηθίζετε να ντύνετε ζεστά το παιδί σας και να το δένετε στο παιδικό κάθισμα του αυτοκινήτου με το μπουφάν, θέτετε τη ζωή του σε κίνδυνο, χωρίς καν να το γνωρίζετε!
  Οι ειδικοί λένε ότι όταν τα παιδιά βρίσκονται στο κάθισμα του αυτοκινήτου ενώ φοράνε το χειμερινό τους πανωφόρι, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να φύγει το
κορμάκι του μπροστά σε ενδεχόμενη σύγκρουση με κάποιο άλλο αυτοκίνητο! Αυτό επειδή όταν δένετε το παιδί στο κάθισμα του αυτοκινήτου κι εκείνο είναι ντυμένο «χοντρά», οι ιμάντες είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο χαλαροί απ’ ό,τι θα έπρεπε να είναι. Και αυτό γιατί το μπουφάν, για να είναι ζεστό, συνήθως έχει μέσα στη σύνθεσή του πολύ αέρα. Έτσι, το παιδί δεν δένεται σφιχτά με τη ζώνη του και σε καμιά περίπτωση δεν είναι ασφαλές. Αυτά τα βίντεο δείχνουν πόση μεγάλη είναι η διαφορά:




Όταν λοιπόν πηγαίνετε κάπου με το αυτοκίνητο, φροντίστε να βγάζετε το μπουφάν του παιδιού, προτού το βάλετε στο παιδικό κάθισμα. Για να μην κρυώνει, μπορείτε προηγουμένως να έχετε ζεστάνει την καμπίνα του αυτοκινήτου ή να το σκεπάζετε με μια κουβερτούλα.




ΠΗΓΗ

























Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις