H Λιβύη ζητά τη βοήθεια της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας

libya ftria




Ο Γενικός Ταξίαρχος των Ενόπλων Δυνάμεων της Λιβύης, Khalifa Hafter, εξέφρασε την ετοιμότητα της χώρας του να συνεργαστεί με τη Ρωσία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS.
«Χαιρετίζουμε τη στήριξη από τη Ρωσία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας», αναφέρει το FARS, ότι είπε ο Hafter σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με
τον αρχηγό, Martin Kobler, της Υποστήριξης Αποστολών των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη (UNSMIL) στην πόλη της Marj, στην Βορειοανατολική Λιβύη.
Ο στρατιωτικός ηγέτης διαβεβαίωσε ότι εάν η Ρωσία προτείνει ένα σχέδιο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Λιβύη, η Τρίπολη θα συνεργαστεί με τη Μόσχα, προσθέτοντας ότι «οι Ρώσοι είναι σοβαροί στον αγώνα κατά των τρομοκρατών».
Η Λιβύη αυτή τη στιγμή διοικείται από δύο κύριες αντίπαλες κυβερνήσεις, οι οποίες έχουν εμπλακεί σε έναν βίαιο πόλεμο, σε εθνικό επίπεδο για την εξουσία. Κάθε πλευρά υποστηρίζεται από ισχυρές ένοπλες ομάδες που έχουν κυριαρχήσει στην σκηνή της Λιβύης μετά την κατάργηση του πρώην ηγέτη της χώρας, Μουαμάρ Καντάφι το 2011.
Την Πέμπτη, οι αντίπαλοι πολιτικοί της Λιβύης υπέγραψαν μια συμφωνία για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, παρά την αντίθεση των δύο πλευρών, κάτι που τα Ηνωμένα Έθνη περιγράφουν ως ένα «πρώτο βήμα» προς την έξοδο από την κρίση.
Παγκόσμιες δυνάμεις ζήτησαν από τις αντιμαχόμενες φατρίες να σπάσουν το πολιτικό αδιέξοδο, που επέτρεψε στους τζιχαντιστές και τη σωματεμπορία ανθρώπων να ανθίσει.
Εν τω μεταξύ, η ομάδα τζιχάντ Daesh (επίσης γνωστή ως ISIL / ISIS) έχει αυξήσει την παρουσία της στη λιβυκή πόλη της Μεσογείου της Σύρτης, έχοντας, προφανώς, ιδρύσει νέα βάση εκεί, όπου μπορεί να "δημιουργήσει έσοδα από το πετρέλαιο και να σχεδιάζει τρομοκρατικές επιθέσεις"





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις