Το ISIS έκλεψε αέριο σαρίν από τη Λιβύη και το έχει ήδη χρησιμοποιήσει λέει ο εξάδερφος του Καντάφι

isis libya



Το Ισλαμικό Κράτος κατάφερε να κλέψει χημικά όπλα από τις υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης στη Λιβύη που δεν ήταν σωστά φυλασσόμενες και το αέριο έχει ήδη χρησιμοποιηθεί, είπε στο RT ένας ξάδελφος του εκλιπόντος ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι σε μια αποκλειστική συνέντευξη.
"Το ISIS έχει καταφέρει να βρεί μερικές από τις μυστικές υπόγειες εγκαταστάσεις αποθήκευσης κι εξακολουθούν να έχουν χημικά όπλα, κρυμμένα στην
έρημο. Δυστυχώς, δεν φρουρούνταν σωστά», δήλωσε ο Ahmed Al-Καντάφι Dam, ένας ξάδελφος του Μουαμάρ Καντάφι.
Το κλεμμένο αέριο στη συνέχεια διακινείται στο βόρειο τμήμα της χώρας και πωλείται.
"Υπάρχουν δύο γνωστές περιπτώσεις που αυτός ο χημικός παράγοντας έχει κλαπεί. Το γνωρίζω από τις πηγές μου στην Τρίπολη. Στην πρώτη περίπτωση, επτά τύμπανα του σαρίν είχαν κλαπεί, και στη δεύτερη, νομίζω ότι ήταν πέντε. "



Οι καταστρεπτικές χημικές ουσίες έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί, δήλωσε ο Ahmed Al-Καντάφι Dam, ο οποίος στο παρελθόν ήταν ένας από τους πιο αξιόπιστους αρχηγούς ασφαλείας του Καντάφι. Υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια των πρόσφατων συγκρούσεων κοντά στο Τζαμί Αλ-Quds στην Τρίπολη, οι δυνάμεις ασφαλείας ανακάλυψαν ένα όχημα φορτωμένο με σαρίν.
"Δυστυχώς, εκείνοι που είχαν οδηγήσει το όχημα αυτό στην πόλη δεν κατανοούν τους κινδύνους αυτού του χημικού όπλου και πόσο επικίνδυνο ήταν να το φέρουν σε μια αστική περιοχή, πόσο μάλλον να το χρησιμοποιήσουν κιόλας. Δεν θέλω να εξαπλωθεί ο πανικός, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Και ο κόσμος το γνωρίζει αυτό πολύ καλά ", είπε.
tweet isis sarin
Το Ισλαμικό Κράτος έχει ήδη χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στο Ιράκ και τη Συρία, σύμφωνα με πολυάριθμες εκθέσεις.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Eren Erdem, μέλος του κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, δήλωσε στο RT, ότι τρομοκράτες στη Συρία είχαν λάβει όλα τα απαραίτητα υλικά για την παραγωγή θανατηφόρου αερίου σαρίν μέσω Τουρκίας.






ΠΗΓΗ



















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις