Σε Συναγερμό η ΕΥΠ: Βρήκαν φωτογραφίες όπλων & συμβόλων του ISIS σε κινητό δουλέμπορου και «πρόσφυγα» στην Κάλυμνο

 


Οι ύποπτοι κρατούνται από τις αρχές στο λιμεναρχείου Καλύμνου όπου και μεταβαίνει κλιμάκιο της ΕΥΠ με αραβόφωνο μεταφραστή προκειμένου να τους πάρουν κατάθεση.Φωτογραφίες και βίντεο με οπλισμό και σύμβολα του Ισλαμικού Κράτους βρέθηκαν σε κινητό τηλέφωνο Σύρου, φερόμενου ως δουλέμπορου.
Ο ύποπτος κρατείται στο λιμεναρχείου Καλύμνου, όπου και μεταβαίνει
κλιμάκιο της ΕΥΠ με αραβόφωνο μεταφραστή προκειμένου να του πάρουν κατάθεση.

Την ίδια ώρα πάντως, ανώτατες πηγές από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος αναφέρουν ότι δεν προκύπτει καμία σύλληψη ατόμου από το λιμεναρχείο Καλύμνου που να έχει σχέση με ισλαμιστές μαχητές του ISIS.

Εν τω μεταξύ, με την περίπτωση ενός ακόμα «πρόσφυγα» από την Συρία, στο κινητό του οποίου βρέθηκαν φωτογραφίες με όπλα, ασχολούνται οι ελληνικές αρχές στην Μόρια της Λέσβου.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο Σύρος έφτασε χθες Δευτέρα μαζί με άλλους πρόσφυγες από την Τουρκία στην Λέσβο και οδηγήθηκε στο κέντρο υποδοχής στην Μόρια. Εκεί στον έλεγχο που του έγινε από τους αστυνομικούς βρέθηκαν στον κινητό του φωτογραφίες του ίδιου με όπλο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο Σύρος ισχυρίζεται ότι ήταν στρατιώτης στον συριακό στρατό από όπου όμως λιποτάκτησε και πέρασε όπως αναφέρει στον «ελεύθερο συριακό στρατό» με τον οποίο είχε λάβει μέρος σε μάχες.

Ο «πρόσφυγας» εξετάζεται από κλιμάκιο της ΕΥΠ προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε σχέση με τον ISIS ή όχι.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις