ΑΥΤΟ είναι το "κοριτσάκι - φάντασμα" της Ρωσίας - Μυστήριο γύρω από φωτογραφίες 100 ετών

 
 
Φωτογραφίες από την τσαρική Σιβηρία του περασμένου αιώνα έχουν ένα μυστήριο...
Δεν αφορά τον τόπο ή τη λήψη, ένα κορίτσι-φάντασμα βρίσκεται σε κάθε μία από αυτές. Κανείς δεν ξέρει ποια είναι.
Η αναζήτηση της ταυτότητας του κοριτσιού-φαντάσματος έχει ξεκινήσει. Η παρουσία της απεικονίζεται σε δεκάδες παλιές φωτογραφίες, κυρίως από μνημεία της πόλης Κρασνογιάρσκ της κεντρικής Ρωσίας, κατά τη διάρκεια της εξουσίας του Τσάρου Νικόλαου του Β'.

Κάποια από αυτά τα καρέ χρησιμοποιήθηκε ως καρτ-ποστάλ ή πόστερς, με το κορίτσι, που ήταν πάντα άψογα ντυμένο, αλλά με σοβαρό ύφος να βρίσκεται άλλοτε κάπου στο βάθος και άλλοτε να πρωταγωνιστεί.



Η τεχνολογία με το εργαλείο της μεγέθυνσης «έριξε φως» σε εκείνες τις φωτογραφίες που το κορίτσι δεν φαινόταν καλά, διαπιστώνοντας πως είναι το ίδιο πρόσωπο.

Τώρα, Μουσείο στο Κρασνογιάρσκ έχει ξεκινήσει κυνήγι για την εύρεση της ταυτότητάς της, εκτιμώντας πως τότε ήταν στην ηλικία των 8 με 10 ετών.



Μια θεωρία ισχυρίζεται πως το κορίτσι καταγόταν από μια πλούσια τοπική οικογένεια, που μπορούσε να διαφύγει προς την ανατολή, μακριά από την προώθηση της κομμουνιστικής τυραννίας. Η απάντηση της μυστικής της ταυτότητας να βρίσκεται στο εξωτερικό.

Τοπικοί μελετητές αναφέρουν πως οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν μεταξύ του 1906 και του 1908, επιμένοντας πως δεν ήταν αποτέλεσμα μίας μόνο ημέρας.

«Ο σύγχρονος εξοπλισμός μας επέτρεψε να παρατηρήσουμε το κορίτσι. Αν κοιτάξει κάποιος απλά ορισμένες εικόνες, μπορεί να μην την παρατηρήσει», τονίζει ο Ιλία Κουκλίνσκι, ανώτερος ερευνητής του μουσείου.

«Το γεγονός ότι αλλάζει ρούχα μας κάνει να πιστεύουμε πως οι φωτογραφίες δεν τραβήχτηκαν σε μία μόνο ημέρα. Αλλάζει μπότες, κάλτσες, και μπορούμε να δούμε διαφορές στα φορέματά της. Η στάση της, ωστόσο, όπως και η έκφραση του προσώπου της είναι πάντα ίδια», προσθέτει.



Παρά την οργάνωση των αρχείων των φωτογράφων εκείνη τη χρονική περίοδο, οι ερευνητές δεν μπορούν να προσδιορίσουν ποιος τράβηξε τις λήψεις.

Οι ειδικοί πιστεύουν πως θα μπορούσε να είναι ένας ερασιτέχνης φωτογράφος και θα μπορούσε το κοριτσάκι να είναι ανιψιά ή κόρη του.













 
 
 
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις