Μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις στην Κολωνία από πλήθος αραβικής καταγωγής κατά τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς

mass ref attack



Οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς στη γερμανική πόλη της Κολωνίας μετατράπηκαν σε χάος με μια σειρά σεξουαλικών επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός βιασμού. Οι επιτιθέμενοι είχαν περιγραφεί από τους μάρτυρες στην αστυνομία ως πλήθος μεθυσμένων ανδρών «Αραβικής ή της Βόρειοαφρικανικής" προέλευσης.
Η μαζική επίθεση κατά των γυναικών έγινε "στη μέση της πόλης" γύρω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας την
παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ήταν «μια απαράδεκτη κατάσταση," σύμφωνα με τον Αρχηγό της Αστυνομίας Wolfgang Albers.
Μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν λάβει 60 καταγγελίες. Το πλήθος, το οποίο αποτελείτο από περίπου 1.000 άνδρες, επιτέθηκαν στον κόσμο στο κέντρο της πόλης σε κάτι που ο Albers περιέγραψε ως ένα «έγκλημα με μια εντελώς νέα διάσταση.»

Σύμφωνα με αναφορές, μεγάλος αριθμός ανδρών σε κατάσταση μέθης «Αραβικής ή Βόρειοαφρικανικής" προέλευσης, ηλικίας μεταξύ 15 και 35, πλημμύρισαν την διάσημη πλατεία της πόλης και άρχισαν να πετάνε κροτίδες και πυροτεχνήματα μόλις ήρθε το νέο έτος. Με τις εκδηλώσεις σε πλήρη εξέλιξη, ορισμένοι άνδρες άρχισαν την σεξουαλική επίθεση σε γυναίκες. Ανάμεσα στις μηνύσεις που έχουν επισήμως κατατεθεί είναι τουλάχιστον κι ένας ισχυρισμός βιασμού.Οι αρχές αναμένουν περισσότερα θύματα να υποβάλουν μηνύσεις εντός των προσεχών ημερών. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 80 άτομα έπεσαν θύματα των συμμοριών, 35 εκ των οποίων υποβλήθηκαν σε σεξουαλικές επιθέσεις. Ένα από τα θύματα, η Katja L, είπε στο Der Express για τη δοκιμασία της με το πλήθος των ανδρών που την άρπαξε από τους γλουτούς και το στήθος της. "Με έπιαναν παντού. Ήταν ένας εφιάλτης. Παρά το γεγονός ότι τους φωνάζαμε και τους χτυπούσαμε δεν σταματούσαν. Ήμουν απελπισμένη και πιστεύω ότι με άγγιξαν περίπου 100 φορές σε 200 μέτρα », είπε. "Ευτυχώς φορούσα ένα σακάκι και παντελόνι. Αν φορούσα φούστα θα μπορούσε πιθανότατα να την έχουν σκίσει από πάνω μου." Την Κυριακή, η αστυνομία συνέλαβε πέντε άνδρες στον σταθμό που κατηγορούνται ότι απειλούσαν και λήστευαν γυναίκες.

 
Οι επιθέσεις της Πρωτοχρονιάς έχουν πυροδοτήσει ένα κύμα επικρίσεων στον χειρισμό της Γερμανίας που οδήγησε περισσότερους από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες να εισέλθουν στη χώρα.
Για την αντιμετώπιση της απειλής από τους μετανάστες, ο Δήμαρχος της Κολωνίας Henriette Reker κάλεσε σε συνάντηση την Τρίτη, για την αντιμετώπιση των εγκλημάτων που ονομάζει «τερατώδη».
«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε αυτή την ανάπτυξη της ανομίας», δήλωσε στην εφημερίδα Kolner Stadt-Anzeiger.





ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις