Έκτακτη εγκύκλιος του Υπουργείου Α-παιδείας και Εβραϊκού Θρησκεύματος – Να μάθουν ΤΩΡΑ τα παιδιά για το ολοκαύτωμα – Δείτε τι λέει η εγκύκλιος και τραβήξτε τα μαλλιά σας

GIORNO_DELLA_MEMORIA



Με έκτακτη εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καλούνται ΟΛΑ τα σχολεία, ανεξαρτήτως βαθμίδας εκπαίδευσης, αύριο Τετάρτη να αφιερώσουν δυο διδακτικές ώρες σε εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικές με την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο τούτο πραγματοποιείται κατ΄εφαρμογή
του Ν. 3218/2004 (ΦΕΚ Α’ 12) και της σύμβασης της Κρακοβίας του 2000.
Σκοπός των εκδηλώσεων και των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων είναι η ενημέρωση των μαθητών για το Ολοκαύτωμα. Οι δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν μπορούν να περιλαμβάνουν διαλογικές συζητήσεις, εκθέσεις, προβολή ταινιών ή συναφούς εκπαιδευτικού υλικού, ανάγνωση κειμένων και εργασιών.
Και όπως πάντα το Υπουργείο Παιδείες κατευθύνει τους εκπαιδευτικούς να ζητήσουν την βοήθεια την Εβραϊκής Προπαγάνδας,  το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδας για να λάβουν περισσότερες πληροφορίες και βοήθεια για το προτεινόμενο θέμα (ΕΜΕ 210-3225582,www.jewishmuseum.gr).

Προσωπικά θα περιμένω να δω αν θα πράξει το ίδιο και για τις ελληνικές ημέρες εθνικού ξεριζωμού και γενοκτονίας των Ποντίων, των Αρμενίων, των Μικρασιατών…
Γιατί την χρονιά που μας πέρασε δεν έκανε τίποτα και για κανέναν…





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις