Δείτε τι κάνουν στην Ινδονησία τα ξένα αλιευτικά που παραβιάζουν τα χωρικά τους ύδατα [Βίντεο]





Με μια εκπληκτική αντίδραση που στέλνει μήνυμα υπεράσπισης της εθνικής της κυριαρχίας και αποφασιστικότητας να υποστηρίξει τα εθνικά της συμφέροντα, η Ινδονησία βύθισε με συνοπτικές διαδικασίες τρία ξένα αλιευτικά, τα οποία ψάρευαν παράνομα στα χωρικά ύδατα του συμπλέγματος.Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ινδονησίας, το πρόβλημα της παράνομης αλιείας από σκάφη γειτονικών χωρών είναι τεράστιο και αναζητούνται τρόποι
αντιμετώπισής του. Όπως φαίνεται από τις συγκλονιστικές εικόνες, η ηγεσία της Ινδονησίας κατέληξε στην πλέον ακραία επιλογή.
Μην ξεχνάμε ότι στο παρελθόν ακόμα και το νορβηγικό Ναυτικό έχει πολυβολήσει βρετανικά αλιευτικά που ψάρευμα εντός της νορνηγικής ΑΟΖ.
Στο ελληνικό, εδώ και 3000 χρόνια, Αιγαίο, οι πάσης φύσεως εισβολείς, αντιμετωπίζονται το πολύ, με «αναχαιτίσει», «προεδιοποιήσεις» και πολλά λόγια, χωρίς ουσία…
Τα αλιευτικά λίγο πριν πληγούν από το Ναυτικό της Ινδονησίας:

Το ινδονησιακό Ναυτικό έβαλε εναντίον των τριών σκαφών με τορπίλες, τινάζοντας στον αέρα ένα προς ένα τα αλιευτικά, με τα πληρώματά τους. Η κυβέρνηση της Ινδονησίας υποστήριξε κατά το παρελθόν ότι η παράνομη αλιεία της κοστίζει 14 δισ. λίρες ετησίως. Με εντολή της, το πολεμικό Ναυτικό ξεκίνησε «σαφάρι» ελέγχων στη θαλάσσια επικράτεια της χώρας, ειδικά για αλιευτικά που δεν έχουν σχετική άδεια.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, τα τρία αλιευτικά είχαν ταξιδέψει από τις Φιλιππίνες, τη Μαλαισία και το Βιετνάμ, μεταφέροντας αρκετά ψάρια στα αμπάρια τους, όταν επλήγησαν από τις βολές του ινδονησιακού Ναυτικού.
Ακριβώς τη στιγμή που τορπιλίζονται τα παράνομα αλιευτικά

Εκπρόσωπος του Ναυτικού ξεκαθάρισε με δηλώσεις του ότι θα επιμείνουν στα συγκεκριμένα μέτρα εναντίον των παράνομων αλιευτικών στις θάλασσές τους, καθώς περισσότερα από 5.000 πλοία ξένων χωρών ψαρεύουν στην περιοχή, δίχως άδεια.



Αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη βέβαια. Ανάλογη επίδειξη εθνικής κυριαρχίας (λέξη άγνωστη για την Ελλάδα) έχει πραγματοποιήσει η χώρα και στο παρελθόν.













ΠΗΓΗ





















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις