Οι πολυγαμικοί μετανάστες θα πάρουν επιπλέον παροχές στη Βρετανία

Immigrants-benefits-polygamous-637436




Μετανάστες με πολλές γυναίκες θα πάρουν πραγματικά επιπλέον οφέλη στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων στο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της Βρετανίας.
Οι πολυγαμικοί γάμοι, περιορίζονται σε μεγάλο βαθμό στις μουσουλμανικές οικογένειες και αναγνωρίζονται στη Βρετανία μόνο εφόσον έλαβαν χώρα στις χώρες όπου είναι νόμιμες.
Προς το παρόν επιπλέον σύζυγοι μπορούν να λάβουν μειωμένη ατομική εισοδηματική στήριξη, που σημαίνει ότι ο σύζυγος και η πρώτη σύζυγός του
λαμβάνουν έως και 114,85 λίρες Αγγλίας. Μεταγενέστερες σύζυγοι που ζουν κάτω από την ίδια στέγη λάβουν μειωμένο επίδομα περίπου 40 λίρες η καθεμία.
Σύμφωνα με το νέο σύστημα Universal Credit, οι πολυγαμικοί γάμοι δεν αναγνωρίζονται καθόλου.
Αλλά διάταγμα της Βουλής των Κοινοτήτων, που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, έχει αναδείξει ένα παραθυράκι που θα επιτρέψει στις επιπλέον συζύγους να διεκδικήσουν πλήρη αποζημίωση ενός και μόνο ατόμου, ενώ ο σύζυγος και η πρώτη σύζυγός θα εξακολουθούν να λαμβάνουν τις δικές τους.
Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι μερικές πολυγαμικές οικογένειες θα λάβουν περισσότερα στο πλαίσιο του Universal Credit από το ήδη ισχύον φορολογικό όφελος του πιστωτικού συστήματος.
Το σύστημα Universal Credit θα αντικαταστήσει όλες τις παροχές βάσει του εισοδήματος και τις φορολογικές ελαφρύνσεις για τις οικογένειες που είναι σε εργάσιμη ηλικία και εισάγεται σταδιακά σε νέες ομάδες αιτούντων και σε νέες περιοχές στην Βρετανία.
Δεν αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή μέχρι το 2021. Αν και δεν υπάρχει επίσημη εκτίμηση του αριθμού των πολυγαμικών γάμων, υπολογίζονται περίπου στις 20.000 στο Ηνωμένο Βασίλειο.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις