Ψήφισες ΝΑΙ; Κάτσε τότε σπιτάκι σου αγόρι μου…





Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω όλους αυτούς που κατέβηκαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας να διαμαρτυρηθούν...
Κάτι γραββατωμένους τύπους, όπως είδα στις φωτογραφίες, «έμοιαζε με συγκέντρωση του ΝΑΙ» όπως είπε κάποιος ακροατής στην Ελληνοφρένεια. ΨΗΦΙΣΕΣ ΝΑΙ; ΚΑΤΣΕ ΤΟΤΕ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ…

Αυτοί δεν ήταν που
ψήφισαν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα; Αυτοί δεν ήταν οι «Μένουμε Ευρώπη»; Τι φωνάζουν λοιπόν, να ποια είναι η Ευρώπη τους, ας την χαρούν.

 Το ερώτημα είναι απλό: δικαιούνται να διαμαρτύρονται οι του ΝΑΙ, οι «Μένουμε Ευρώπη»; Εκείνοι που δηλώνουν… μεταρρυθμιστές κατηγορώντας όλους εμάς για λαϊκιστές; Γιατί διαμαρτύρεται για το ασφαλιστικό το Ποτάμι λόγου χάριν όταν ήταν αυτό που ζητούσε επιτακτικά από τον Αλέξη Τσίπρα να υπογράψει συμφωνία, όποια και αν ήταν η μορφή της; Ωραία, ιδού η συμφωνία σας στρατηγέ μου.

Το ακόμα πιο σουρεαλιστικό είναι πως αν ρωτήσεις όλους αυτούς του «ΝΑΙ στο δημοψήφισμα» που σήμερα αγωνίζονται, αν θα ήθελαν τον Γιάννη Στουρνάρα για πρωθυπουργό, θα απαντούσαν φυσικά με την αγαπημένη τους λέξη: ΝΑΙ. Και αν τους έλεγες πως αυτό θα γινότανε χωρίς εκλογές, κάτι σαν τον Λουκά Παπαδήμο ένα πράγμα, δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα. Ας κάνουν λίγη υπομονή. Και ας αφήσουν τις πορείες και τις διαμαρτυρίες. Ας απολαύσουν την Ευρώπη τους. Μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα.




ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις