“ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ" ΛΟΙΠΟΝ…ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ......!!!!!!!!!!

basilis-papakonstantinou



“Σκληρό ροκ” με γεμάτες τσέπες!… Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη που έγινε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ξάνθης και αφορά τον τρόπο πληρωμής του γνωστού καλλιτέχνη Βασίλη Παπακωνσταντίνου για συναυλία που πραγματοποίησε στις αρχές Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης του δήμου.
Όπως αναφέρει κυριακάτικη εφημερίδα, η μείζονα αντιπολίτευση στο
δημοτικό συμβούλιο αποκάλυψε πως η αμοιβή του καλλιτέχνη ύψους 16.500 ευρώ καταβλήθηκε για λογαριασμό του κ. Παπακωνσταντίνου σε νομικό πρόσωπο-εταιρία στη Βουλγαρία.
Αφορμή για τη δημοσιοποίηση του θέματος ήταν η ανάρτηση της σχετικής πράξης πληρωμής προς τον καλλιτέχνη από το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, η οποία εμφανίστηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, δεδομένου ότι η εταιρία βρισκόταν στο άλλο κράτος μέλος της ΕΕ, από την αμοιβή των 16.500 ευρώ έγιναν κρατήσεις μόνο 17 ευρώ και έτσι αποδόθηκαν 16.483 ευρώ. Αντιθέτως, σε περίπτωση που το νομικό πρόσωπο βρισκόταν στην Ελλάδα, η σχετική νομοθεσία προβλέπει κράτηση από το Δήμο ως φόρου το 20% του ποσού, τουτέστιν 3.300 ευρώ τα οποία καταβάλλονται απευθείας στην εφορία.
«Εμείς δεν επιλέγουμε εταιρίες ή μάνατζερ, επιλέγουμε καλλιτέχνες. Με αυτούς συνεργάζεται ο Β. Παπακωνσταντίνου και είναι απολύτως νόμιμο» δήλωσε -σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ- ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού.
O εκπρόσωπος του καλλιτεχνικού γραφείου από τη μεριά του δήλωσε ότι όλα έγιναν νόμιμα, ενώ σημείωσε πως ο καλλιτέχνης Βασίλης Παπακωνσταντίνου δεν έχει ιδέα για το ζήτημα.





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις