Βρέθηκε η φωλιά του Λοχ Νες;


lox nes


Βόλτες στην λίμνη του Λοχ Νες στα Χάιλαντς της Σκοτίας κάνει συχνά πυκνά ο 43χρονος Κιθ Στιούαρτ, αφότου αποφάσισε να εγκαταλείψει το επάγγελμα του ψαρά. Μετέτρεψε το σκάφος του σε τουριστικό πλοίο και «βολτάρει« στην όμορφη λίμνη που έγινε διάσημη επειδή εκεί φέρεται να ζει ένα μυστηριώδες θαλάσσιο ον, που αρχικά έλαβε την
ονομασία «το τέρας του Λοχ Νες» και αργότερα... βαφτίστηκε Νέσι.
Καμιά φορά οι θρύλοι κρύβουν μέσα τους ψήγματα αλήθειας. Μόλις λοιπόν ο Στιούαρτ αποφάσισε να τοποθετήσει στο σκάφος του υπερσύγχρονο εξοπλισμό υποθαλάσσιας παρατήρησης, έκανε μια εντυπωσιακή ανακάλυψη: Εντόπισε μια άγνωστη μέχρι σήμερα τάφρο της λίμνης η οποία έχει βάθος 300 μέτρων.
Η ανακάλυψη παρουσιάζει φυσικά εξαιρετικό ενδιαφέρον, διότι μέχρι σήμερα η λίμνη έχει μελετηθεί, εξερευνηθεί και χαρτογραφηθεί πολλές φορές στην προσπάθεια εντοπισμού της Νέσι. Μέχρι σήμερα πιστευόταν ότι το μέγιστο βάθος της λίμνης φτάνει στα 250 μέτρα.
Όπως γίνεται αντιληπτό αλλάζουν τα δεδομένα για το πραγματικό βάθος της λίμνης με τους εραστές των μυστηρίων να ισχυρίζονται δεν αποκλείεται η τάφρος αυτή να αποτελεί την κρυψώνα της Νέσι.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις