ΜΚΟ "πολυτελείας" με έδρα το Αγαθονήσι για τους πρόσφυγες!

mko agathonisi


Πρόκειται για την Moas. Η ΜΚΟ διαθέτει σκάφη με ελικοδρόμια από τα οποία απογειώνονται drones κατέπλευσε στην Κάλυμνο και από εκεί θα περιπολεί νότια του Αγαθονησίου και στο Βόρειο συγκρότημα Δωδεκανήσου.
Το σκάφος θα ελλιμενίζεται ανάλογα με την αποστολή, σε Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, Λέρο ,Κάλυμνο και Κω.:
Το υπερσύγχρονο και νεότευκτο διασωστικό σκάφος «Topaz Responder» προσέδεσε
σήμερα Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016 στο λιμάνι της Καλύμνου.
Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο σκάφος που ανήκει στην κατηγορία «ρυμουλκό», η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 2015, έχει μήκος 51 μέτρα και πλάτος 13 μέτρα.
Είναι ιδιοκτησίας της μη κυβερνητικής οργάνωσης αναζήτησης και διάσωσης μεταναστών Migrant Offshore Aid Station (MOAS) του νεαρού Αμερικάνου εκατομμυριούχου Christopher Catrambone και παραγγέλθηκε προκειμένου να διατεθεί για να περιπολεί και να προσφέρει άμεση και ταχεία βοήθεια στα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Πλην του υπερσύγχρονου εξοπλισμού και των ηλεκτρονικών μέσων που διαθέτει, φιλοξενεί επάνω του δύο διασωστικά σκάφη υψηλής ταχύτητας που θα μπορούν να εκτελούν ταχείες αποστολές ή να συνεισφέρουν στις περιπολίες.
Οι δύο λέμβοι διάσωσης,σύμφωνα με πληροφορίες θα ονομαστούν Αϊλάν και Γκαλίπ, προς τιμήν των δύο μικρών αδελφών από το Κομπάνι των οποίων ο θάνατος συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη, τον Σεπτέμβριο.
Έχει χωρητικότητα 300 ατόμων επί του πλοίου και μία πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα παροχής ιατρικής βοήθειας.
Η Migrant Offshore Aid Station (MOAS) ιδρυτής της οποίας είναι ο νεαρός Αμερικάνος εκατομμυριούχος Christopher Catrambone σε μία προσπάθεια του να συμβάλει στη διάσωση των προσφύγων που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη.
H MOAS (τα αρχικά της σημαίνουν Υπεράκτιος Σταθμός Βοήθειας Μεταναστών) ξεκίνησε τη δραστηριότητα της το 2014, με ένα πλοίο, το M.Y. Phoenix, η οποία μέχρι στιγμής έχει ήδη διασώσει 11.685 ανθρώπους από επικίνδυνες συνθήκες στην Κεντρική Μεσόγειο.
"Σύμμαχός" του σε αυτή την αποστολή είναι και δύο drone Schiebel S-100 Camcopters, με τα οποία μπορούσε να έχει άμεσα εικόνα για μια πολύ μεγάλη περιοχή γύρω από το σκάφος.
Η ΜΚΟ ιδρύθηκε όταν 31χρονος Αμερικανός επιχειρηματίας βρισκόταν μαζί με τη σύζυγό του και την κόρη του, σε μία κρουαζιέρα τριών εβδομάδων και είδαν στην θάλασσα ένα μπουφάν.
Ο καπετάνιος τους πληροφόρησε ότι ίσως ήταν από τα ναυάγια που γίνονται στην περιοχή με θύματα πρόσφυγες.
"Σκέφτηκα:Εγώ κάνω κρουαζιέρα με το σκάφος μου και την ίδια στιγμή εκεί έξω πνίγονται άνθρωποι. Ο δικός μας παράδεισος είναι η κόλασή τους»", αναφέρει ο ιδρυτής της οργάνωσης"





ΠΗΓΗ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις