Τι κρύβουν οι «θολές περιοχές» που το Google Earth δεν θέλει να δούμε





Η βρετανική Daily Mail δημοσιεύει κάποιες «μυστικές» περιοχές που φαίνονται θολές αν κάποιος κάνει ένα εικονικό ταξίδι από πάνω τους.
Εκτός από της θεωρίες συνωμοσίας που κάνουν λόγο για μυστικές
πόλεις και UFO, υπάρχουν και κάποιες πιο λογικές εξηγήσεις.
Η μυστική πόλη, Ρωσία
google
Υπάρχει μια περιοχή στη Ρωσία, στη σιβηρική τούνδρα που είναι αρκετά θολή στον χάρτη του Google Earth σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Η κοντινότερη πόλη είναι το Egvekinot της Ρωσίας, πέρα από τον Βερίγγειο Πορθμό.
Μερικοί θεωρούν ότι αυτή η κρυφή τούνδρα μπορεί να είναι μία από τις «μυστικές πόλεις» της Ρωσίας.
Φυλακή Portlaoise στην Ιρλανδία
GOOGLE3
Πρόκειται για υψίστης ασφαλείας φυλακές με τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες της χώρας.
Ενώ δεν είναι θολή στο Google Earth, μια πιο προσεκτική ματιά στην εικόνα φαίνεται πώς τα χρώματα δεν ταιριάζουν με το περιβάλλον, γεγονός που ίσως οφείλεται στο ότι η εικόνα του Google Earth είναι μια παλιά φυλακή, για να μην είναι κανείς σε θέση να οργανώσει μια απόδραση.
Νήσοι Φερόες, Δανία
GOOGLE4
Τα Νησιά Φερόε είναι ένα αυτοδιοικούμενο αρχιπέλαγος, που γεωγραφικά ανήκει στη Δανία. Περιέχει 18 ηφαιστειακά νησιά ανάμεσα στην Ισλανδία και τη Νορβηγία στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό.
Μεγάλο μέρος αυτής τη περιοχής είναι θολό στον χάρτη της Google, συμπεριλαμβανομένης και μιας παλιάς στρατιωτικής βάσης του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτό έχει να κάνει με τα αλιευτικά δικαιώματα.
Η αεροπορική βάση Volkel, Ολλανδία
google5
Το διυλιστήριο πετρελαίου Százhalombatta που βρίσκεται στην Ουγγαρία ζήτησε από την Google να έχει πράσινο χρώμα και το κτίριο και τα εδάφη του να αφαιρεθούν από τις δορυφορικές της εικόνες της για άγνωστο λόγο.
Η αεροπορική βάση Volkel, Ολλανδία
OLLANDIA
Σύμφωνα με τον πρώην Ολλανδό πρωθυπουργό Ruud Lubbers και το δημοσίευμα υπάρχουν 22 αμερικάνικες πυρηνικές βόμβες αποθηκευμένες στις δεξαμενές καυσίμων του Volkel ενώ υπάρχουν αναφορές ότι η αεροπορική βάση κατά τη δεκαετία του ’60 αποτελούσε χώρο αποθήκευσης πυρηνικών. Η περιοχή επίσης είναι θολή στο Google Earth.






ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις